30.11.2011

Äntligen så har jag läst hela kapitlet om Sensation & Perception! Det var relativt intressant men även väldigt långdraget och jag förstod inte alls vad ögats uppbyggnad hade att göra med psykologi. Men nu är jag väl påläst om alla våra sinnen kan jag ju meddela! Eftersom att pojken sov hos sin pappa i natt, så fick jag också en behövd sovmorgon imorse. Sedan jag klev upp imorse så har jag pluggat, städat lite, tvättat, börjat göra mig i ordning för morgondagens bal och försökt hitta motivation nog att resa mig upp. Jag tänkte nämligen ta en dusch men jag har suttit på samma stol i några timmar nu. Ikväll ska jag sitta barnvakt i ca 2 timmar eftersom att mamman vill gå på ett Network meeting men det ska bara bli roligt, pojken och jag ska äta pizza och kolla på Dr Who alternativt leka med Lego. Meningen var också att jag skulle hämta honom från skolan idag, men tydligen hade han och hans kompis ätit stenar(?!) så mamman sa att hon kunde hämta honom istället. Nu ska jag försöka finna motivation nog för att ta en dusch!

29.09.2011

Idag blev jag klar med morgonens sysslor vid halv nio eftersom att jag inte behövde ta pojken till skolan, så jag stannade här och städade. Sedan tittade jag på ett program som heter 'Come dine with me' (påminner nog lite om 'Halv åtta hos mig' men med en väldigt rolig kommentator) och gjorde mest ingenting. Jag fixade lite lunch och satte mig sedan och skrev på mitt Personal Statement, jag skrev på det i nästan tre timmar och blev riktigt nöjd! Skrev närmare 500 ord till på min första paragraf och slipade på det jag redan hade, så det känns bra. Däremot var det otroligt svårt (läs: omöjligt) att sedan plugga psykologi efteråt. Ute skiner solen och är närmare 25 grader (precis som igår), jag gör i princip vad som helst för att undslippa att plugga. Jag har målat mina tånaglar inför balen, lagt på en ansiktsmask, gått in på facebook, lyssnat på musik, städat lite och tittat på tv-serier. Jag kan verkligen inte förmå mig själv att fortsätta läsa om "Sensation & Perception", det var otroligt tråkigt och omotiverande! Jag vill tro att jag kommer ta mig igenom dem kvarvarande 60 sidorna idag men är väl medveten om att det inte kommer att ske. Jag kommer sitta och göra ingenting speciellt till det är dags för mig att laga middagen.

28.09.2011

Idag känner jag mig bara allmänt frusen, seg och trött. Jag hade en otroligt jobbig mardröm i natt och vaknade upp en kvart innan mitt larm gick, så det kändes onödigt att försöka somna om. Jag fick också min lingonvecka idag, vilket jag visste skulle ske men nu har jag ingen motivation till att plugga. Jag vill bara krypa upp i sängen och äta en massa onyttigheter! Just nu sitter jag i matsalen och tittar på How I met your mother medan jag väntar på att tvätten ska bli klar så att jag kan hänga upp den. Sedan ska jag göra mig en liten lunch och därefter dra mig tillbaka för att försöka få lite plugg gjort. Jag har bara ett kapitel att läsa idag och det heter "The brain and behaviour", så det kan bli ganska intressant ändå! Vid halv fyra så ska jag gå och hämta pojken i skolan, det blir första gången då jag hämtar honom från skolan helt på egen hand. Jag hoppas att jag inte går vilse på vägen dit!

27.09.2011

Andra dagen hos den nya familjen och jag trivs fortfarande bra. Har haft problem med stressiga och detaljerade drömmar som får mig att vakna mitt i natten och påverkar hur väl jag sover under natten. Det beror antagligen bara på att jag är bor på en ny plats som jag inte är van vid än. I övrigt så glider livet på precis som vanligt, jag spenderar mina dagar med att promenera till och från pojkens skola, städa huset, plugga psykologi och leka med pojken efter skolan. Ikväll ska jag även laga mat, fisk och potatis - vilket jag aldrig gjort förut så det ska bli spännande att se hur det blir!

26.09.2011

Första dagen på nya jobbet och jag tycker det fungerar bra. Det är mer hushållsjobb än hos den förra familjen, men å andra sidan så är pojken i skolan mellan 08.30 till 16.00 så det är väldigt lätt att få allting gjort. Jag trivs väldigt bra faktiskt, jag kan t ex vika tvätt och titta på tv-serier eller bara plugga psykologi i ett tyst hus. På detta jobb handlar det mer om att få dagens uppgifter avklarade istället för att jobba visst antal timmar. Det är ett system som faller mig mer i smaken eftersom att det tillåter mig att göra klart mina uppgifter och sedan har jag tid för mig själv till det är dags att hämta pojken i skolan, utan att sitta uttråkad och vänta på att mitt skift ska ta slut. Jag känner mig mer som en del av familjen. Men detta är självklart bara hur jag upplevt det hitills, men jag vågar redan ta mer plats än vad jag gjorde när jag bodde i Calne. Dessutom så har jag mitt sociala nätverk här i Bristol, så det känns definitivt som rätt val! Tror det kommer att göra en stor skillnad för mitt välmående att kunna träffa vänner och Daniel mer frekvent än vad jag kunde göra när jag bodde i Calne. Dessutom så kommer mindre pengar att gå åt att åka fram och tillbaka, så jag kan spara mer pengar till sådant som jag vill göra.

21.09.2011

Ny familj, nya tag! På söndag flyttar jag in hos en ny familj och jag ser verkligen fram emot det. Först och främst så ska det bli skönt att få tillbaka ett personligt utrymme, då jag för tillfället delar rum med Daniel och Jack vilket fungerar bra men inte direkt är något jag vill göra länge till. För det andra så ska det bli skönt att få bo i en stor stad, mer centralt än tidigare likaså, eftersom att jag då kan göra sådant som jag gillar - t ex scouting, gå på bio eller shoppa. Det kunde jag inte göra i Calne! För det tredje så ser jag verkligen fram emot att få lära känna den nya familjen, som består av en mamma som är advokat och hennes 6-åriga son som älskar Lego och Dr Who. När vi träffades så kom vi väldigt bra överens och pojken var otroligt charmig. Dessutom så bodde dem i ett otroligt vackert, luftigt och ljust hus så det är ett plus i kanten.

Det är okej att känna - Ung Cancer


05.09.2011

Helgen spenderades hos Daniel och jag fick träffa i princip hela hans släkt. Hans släkt träffade jag på en BBQ för att fira hans morbrors 50-års dag (som fyllde år i juli), dem bodde utanför Devizes här i Wiltshire och dem hade en helt otrolig utsikt över en sjö och några kullar - där man kunde se vilda rådjur i flock. Helt fantastiskt! Alla i hans släkt var väldigt trevliga, så det var en fin söndag. När han skulle släppa av mig i Calne så bestämde vi oss för att gå en kort pubrunda med hans bror Jack och Jacks flickvän Katy, det var en intressant insikt i vad Calnes befolkning gör på en söndag kväll. Det blev en tidig kväll helt enkelt men det var inte mig emot, eftersom att fyraåringen hade sin första skoldag idag så behövde jag vara alert!

RSS 2.0