Best Job | P&G London 2012 Olympic Games Film



Tack mamma, för att du är du och för allt du någonsin gjort för mig.
Jag älskar dig så innerligt.

29.04.2012

Och så har ytterligare en helg gått till ända, men vad gör då det? Jag hade en jättebra helg, trots att vädret var otroligt jättesämst med cirka 6 grader, spöregn och blåst hela helgen. I Fredags så tog Daniel mig till Jamie Olivers Italienska restaurang på Park Street, och vi åt båda varsin, otroligt god, spagetthi bolognese! Därefter åkte vi till en bio, men vi orkade inte vänta på att Hunger Games skulle börja, så vi åkte till Asda och köpte filmen Ghost Town och lite snacks och hade istället en filmkväll hemma hos Daniel. På Lördagen mötte jag James och vi såg på Scrubs och åt lunch innan vi gick för att hjälpa till på en lottmarknad för hans scoutgrupp. När det närmade sig middagstid så var vi klara, och vi smet ned till den lilla Kinesiska TakeAaway shoppen som finns på hans gata och jag köpte nudlar med biff. Vi tittade på Big Bang Theory och spelade Buzz Pop Quiz resten av kvällen, och därefter följde han mig hem. Imorse tog jag mig, vädret till trots, ut till Daniel och vi myste i sängen till det var dags för oss att äta lunch och vi hamnade på Blue Bowl eftersom att vi inte ville gå långt i ovädret och Daniel kände inte för att köra. Efter att ha gått tillbaka och tittat på Simpsons medan vi värmde oss, så åkte vi till Wilkinson eftersom att jag behövde köpa gratulationskort, shampoo, balsam, tandkräm, munskölj, ansiktsscrub och hårborttagningsspray. Vi köpte även filmen "The Bucket List" med Jack Nicholson och Morgan Freeman, som vi tittade på när vi kom tillbaka och den var riktigt bra! Jag skrattade och jag grät trots att jag hade sett den förut, men jag skulle absolut se den igen. När jag kom tillbaka hit så har jag sorterat grejer inför min flytt hem (åker om sex veckor), packat lite och fixat och donat rent allmänt. Mitt rum ser nu mycket renare ut, och min själ mår bättre!

26.04.2012

När man börjar jobba på en Tisdag, så ligger ens veckoplanering lixom en dag fel och jag kan inte förstå att det redan är Torsdag idag. Jag har spenderat dagen med en migränliknande huvudvärk och ett frustrerande illamående, i sängen, och längtat efter att det ska bli Fredag. Men efter en dusch och två värktabletter så känner jag mig som människa igen, och ikväll ska jag träffa Angelica! Det blir efterrätt eller en drink här uppe i Fishponds. Själv så är jag sötsugen och har ingen lust att dricka, så det blir definitivt en efterrätt för mig. Det kan inte bli en för sen kväll dock, för imorgon ska jag ta Kai till skolan (med tanke på det konstanta regnet, så känner jag mig inte så peppad) för att sedan ringa doktorn, gå till gymmet, städa upp rummet, byta om och sedan kommer Daniel vid 15.30-tiden för att han ska ta med mig på en överraskning. Han har redan avslöjat att det blir nog två överraskningar, och att han har en back up-plan om det skulle gå fel. Jag är väldigt exalterad!

Rädda barnen på tre och en halv minut


25.04.2012

För exakt sju år sedan så satt jag i en lekpark hemma i Sollentuna och skrek och grät omvartannat. Det var en av de värsta dagarna i mitt 13-åriga liv och jag ville inget annat än att försvinna från jordens yta. Det var en sådan sak som inte gick att bearbeta, det kunde inte vara sant. Hur kunde han bara ha tagit sitt liv och inte längre existera på jordens yta? Det kändes orättvist och fullständigt fel. Helt plötsligt fanns inte vår vänskap, för den ena parten av oss två var död. Men jag har definitivt accepterat att han valde att ta sitt liv, för jag skulle aldrig kunna stå ut med tanken att han bara levde för min skull. Däremot så önskar jag att jag hade sett till att han hade fått hjälp men å andra sidan så var jag bara 13 år, vad visste jag? Han sitter inte längre på en piedistal, men jag tänker endast goda tankar om honom nu. "Do not speak ill of the dead" - kanske just för att dem inte kan försvara sig. Men sju år har nu passerat, och jag önskar fortfarande att han vore här.

24.04.2012

Första riktigt arbetsdagen på en månad och jag har ändå tagit mig igenom dagen ganska smärtfritt! Började med att få pojken i ordning och iväg till skolan innan jag bestämde mig för att vila ett tag innan jag skulle sätta igång med skolarbetet jag jobbar på för tillfället. När solen började sticka fram så skickade jag iväg ett sms till Angelica och frågade om de möjligen skulle ut idag, och det visade sig att de skulle ut precis då så jag bytte om och mötte upp Angelica och hennes två pojkar för en timme i lekparken. Det var soligt för en gångs skull och hennes pojkar var mysiga att få leka med, speciellt 2-åringen som satt i mitt knä medan vi gungade. Samtidigt så blev jag påmind om vilket jobb det är att ensam se efter mer än ett barn! När det närmade sig lunch så gick vi hemåt en bit innan vi skiljdes åt, och jag gjorde pannkakor med banan till lunch, skrev lite på min dugga och när mamman kom hem tidigt så gick jag upp till mig.

22.04.2012


22.04.2012

Jag mår inte på topp men det gör ingenting, för igår var en riktigt härlig dag (vädret till trots). Jag vaknade upp hos Daniel, men utan sällskap eftersom att han hade gått tidigt samma morgon för att åka till en match i Stoke-on-Trent. Hannah bad mig hjälpa henne med hennes motiveringsbrev och tillsammans i Google Docs så fick vi ihop ett jättebra motiveringsbrev åt henne! Därefter duschade jag och gjorde mig i ordning för att träffa Felicia, som jag brukade gå i samma skola som och som nu bor i Calne (världen är allt bra liten?), på Temple Meads. På grund av en Fashion Show i Cabot Circus, så var det kö in till nästan alla restauranger men vi lyckades hitta en Fransk liten restaurang där vi båda beställde Chicken Caesar Sallad och det var riktigt gott! Därefter drog vi oss upp till Giraffe och åt efterrätt, jag valde Vit Choklad Cheesecake med Passionsfrukt och Felicia en Chocolate Brownie med grädde. Eftersom att vädret var blåsigt och regnigt, så vandrade vi därefter in till The Galleries och hamnade på Tk Maxx, där jag köpte ett par underbara skor från Steve Madden och Felicia köpte en urläcker solhatt från ett märke vi inte kände till. Vi vandrade sedan runt lite i Cabot Circus och provade/kollade på kläder som vi tyckte var snygga, till det var dags för mig att åka tillbaka till Fishponds och träffa Angelica. Vi gick till Porto Lounge för att äta middag, jag åt en ciabatta med haloumi, babaganoush, spenat och röd paprika och Angelica åt en ciabatta med grillad kyckling. Därefter gick vi över till Post Office och hängde en liten stund, hon med en efterrätt och jag med en energifylld long drink men det hjälpte inte så vi stannade inte länge innan vi båda kände oss ganska färdiga. Hon följde mig till busshållplatsen och jag åkte hem till Daniel igen.

20.04.2012

Idag vill jag slå ett slag för vikten av att ha en så fin och bra familj som jag har! Jag älskar min familj över allt annat på denna jord och de är stöttepelarna som är grunden till den jag är idag, och utan dem är jag inte hel. Det må låta som en otrolig massa smörja, men det är verkligen så jag känner. Utan deras stöd, kärlek och vänskap så hade jag inte utvecklats till den jag är eller till den jag är på väg att bli. Min älskade pappa som alltid hjälpte mig med skolarbetet, min älskade mamma som alltid fanns där med chokladbiten när livet blev svårt och min älskade storasyster som alltid funnits där och låtit mig vara med. För att riktigt sätta ord på hur mycket deras stöd har hjälpt att forma mig, så tänker jag citera Robert Frost och sista versen ur The road not taken

Two roads diverged in a wood, and I—
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference.

Det är min familjs enorma stöd som tillåtit mig att ta den mindre beresta vägen, genom International Baccalaureate till att vara Au Pair och snart även student i ett annat land. Min familj har alltid låtit mig vara mig själv, genom dem temperamentsfulla barnsbenen, emotionella tonåren och även nu på väg in i vuxenlivet (även om jag inte skulle betitla mig själv som vuxen). Jag saknar, och har saknat, min familj under hela tiden som jag varit här men jag uppskattar dem även mer än jag någonsin gjort förut. Jag kommer att älska dem av hela mitt hjärta till den dagen jag trillar av pinnen.

Florence + The Machine - No light, no light


18.04.2012

Dagens äventyr var en blöt upplevelse med många långpromenader (i alla fall ur en 6-årings synvinkel) men vid 11-tiden kom vi iväg, efter att båda ha ätit en lättare lunch och det började med att vi tog bussen in till stan för att där byta buss och komma till Gloucester Road. Där fanns nämligen "Totally Toys" där pojken ville köpa Lego för sina sparpengar, och där stod han länge och velade innan han bestämde sig för Pirates of Caribbean Lego. Han köpte även en liten Lego-figur för £1.99 som ingår i någon Lego samlings serie och som jag inte förstår mig på, men han var nöjd och glad. Vi tog sedan bussen tillbaka till Broadmed för att vandra till M-shed som definitivt var värt ett besök, om än ett kortvarigt sådant. Ett pitstop på Sainsbury's för att jag hade lovat honom en liten söt belöning för att han hade varit så duktig och för att jag behövde fylla på mitt kontantkort, sedan var vi på väg hem igen.

Den Svenska Björnstammen - Ett fel närmare rätt


18.04.2012

Dagen för vårt äventyr är nu kommen! Den började med att jag vaknade runt halv åtta (en halvtimme innan mitt larm?!) men bestämde mig för att ligga och slappa lite istället. Det vill säga kolla Facebook, titta på nya avsnittet av Cougartown och skicka iväg ett "God morgon"-sms till Daniel. Vid kvart över åtta så hörde jag hur dörren till mitt sovrum öppnades, och pojken smög upp för att meddela att han var nu vaken och ville ha frukost. Sötnos. Jag bad honom gå ned så att jag kunde byta om och komma efter honom, sedan hällde jag upp flingor och mjölk åt honom som han mumsade i sig framför "Horrible Histories" på CBBC. Trots att det regnar ute och jag är förkyld och har ont i halsen, så är jag väldigt peppad på vårt äventyr! Det blir inte än på några timmar, eftersom att jag tänkte att vi skulle äta lunch här och sedan åka in till M-shed, men jag tror att det kan bli riktigt bra. Speciellt nu när solen börjar kika fram.

17.04.2012

Om denna dumma förkylning inte ger sig snart, så kommer jag att bli en trumpen typ. Efter att ha städat huset och ätit lunch, så tar jag nu en pluggpaus eftersom att jag kom på mig själv med att inte alls ta in vad jag läste utan istället skummade jag bara igenom sidorna och ja, lärde mig ingenting! Jag läser två kapitel i veckan för att kunna skriva min andra dugga relativt snart och därefter ha massor av tid att skriva min hemtenta innan kursen är över den 10 Juni. Jag vill helst ha lämnat in den innan dess dock, så att min sista tid i Bristol (som Au Pair det vill säga) är pluggfri och fantastisk! Nog med skolprat nu dock, speciellt eftersom att jag borde återgå till att plugga ganska snart. Har ingen chans att plugga imorgon nämligen, för det blir en heldag med Kai - vi ska åka till leksaksaffären, M-Shed och äta glass, om Kai är snäll och duktig när vi är ute på äventyr. Det blir vårt första äventyr ihop, och vi får se hur det går helt enkelt! Det enda som gör mig frustrerad är hur otroligt dyrt det är att åka buss med ett barn.

Säkert! - Dansa, fastän


16.04.2012

Efter att ha blivit väckt med "I need to have a word with you" samtidigt som jag kände mig fullständigt dödstrött och ordentligt förkyld (med ont i halsen, huvudet, rinnande och täppt näsa) så har den dag trotsallt varit fullständigt fabulös. Det var inget allvarligt mamman behövde prata med mig om, hon berättade bara att pojken hade spytt igår så sängkläderna höll på att tvättas och behövde hängas upp därefter och även att jag behövde bädda hans säng senare. Hon nämnde också att min favoritdammsugare (det finns nämligen två) var nu trasig! Efter det korta samtalet gick jag och la mig igen, och vaknade med att katten stod på mitt bröst och stirrade på mig. Det är sådant som händer när man lämnar dörren öppen. Jag gick ned och åt frukost medan jag tittade på How I met your mother och körde en ordentligt städning av köksytorna innan jag bytte om för att träffa James. Det var en planerad lunch på Wetherspoons som gällde, men när vi kom dit så var det stängt för att stället ska göras om på något vis, så det gick i stöpet. Däremot så följde James mig tillbaka hit, så att jag kunde hämta mina bankpapper och nu har jag ett Brittiskt bankkonto. Gick väldigt snabbt och smidigt, och mannen som hjälpte mig var mycket hjälpsam. Därefter köpte vi varsin pizza på Morrisons innan vi gick hem till James och tittade på Big Bang Theory och spelade "Buzz Pop Quiz". Det var en otroligt rolig eftermiddag och nu vilar jag med alla sorters förkylningsmediciner Superdrug hade medan jag snurfar runt lite (som min pappa skulle säga) på internet.

Gotye - Somebody that I used to know (feat. Kimbra)


15.04.2012

Jag vet att jag inte uppdaterat min blogg sedan min familj kom på besök och att jag fortfarande inte skrivit om Spanien-resan med Daniel, men jag har inte haft någon skrivlust på ett ganska bra tag. Medan min familj var här, så visade jag dem Bristol och så passade jag på att ta dem till mina favoritställen så att vi kunde äta och dricka gott! Jag tog dem även till Bath och Chippenham (på vägen tillbaka), det blev en underbar middag hos min värdfamilj och på Söndagen visade jag dem UWE. En påsk spenderad på bästa sätt helt enkelt! I Tisdag så åkte jag till London för att möta upp mamma, pappa, moster Gunilla och Claes eftersom att de skulle över till morbror Christer och Barbro i New Romney dagen efter och jag ville verkligen följa med. Efter en urmysig Tisdagskväll, ett intensivt dygn i New Romney och ytterligare en mysig kväll med kusin Tina, så åkte jag hem Fredagen den 13e. På Fredagen besökte vi också John Soane museet i London, vilket var imponerande men även ganska udda med alla saker han hade samlat på sig (bland annat ett skelett i en garderob). Helgen har jag spenderat hos Daniel, med att bara slappa, kolla på campingsaker och skrivit klart en dugga. Jag lyckades också övertala honom att se Män som hatar kvinnor, eller The girl with the dragon tattoo som den kallar den här, med Engelsk text. Imorgon börjar jag jobba så smått igen, eftersom att mamman ska till Cornwall och jobba, men mormorn är här för det mesta så jag behöver mest städa, tvätta och laga mat lite sporadiskt. På Onsdag är det dock en heldag med pojken som gäller och jag har fått £15 för att finansiera den! Överväger att åka in till M-Shed eller kanske gå till parken och äta glass (om det är fint väder), men om vädret är fullständigt uruselt så får jag nog tänka om.

05.04.2012

Efter en effektiv förmiddag då jag pluggat och pressat mig själv hårt på gymmet, så har jag spenderat min eftermiddag med att slappa totalt. Måste ju vila upp mig inför det underbara faktumet att min familj kommer hit idag! Livet kan inte bli mycket bättre än såhär tror jag bestämt. Fast det skulle ju inte skada om solen sken, för vädret är otroligt trist och grått. Ikväll ska jag ta dem till en Spansk restaurang som jag inte besökt förut, och imorgon åker vi till Bath (för mammas skull). På Lördag blir det Bristol sightseeing, shopping och middag hos min värdfamilj - det ryktas att det ska bli rostbiff! På Söndag ska vi besöka UWE eftersom att de alla är sugna på att se hur jag ska bo från och med September. Om mindre än 3.5 timmar så får jag träffa dem igen, om jag är exalterad!

04.04.2012

Ytterligare en dag med dåligt väder men jag misströstar inte (jo, det gör jag faktiskt litegrand) eftersom att jag hitills har haft en fantastiskt rolig dag! Det började inte så jättehajpat med att jag skulle till doktorn och var tvungen att kliva upp kl 06.00 på min lediga dag(?!), men jag älskar den doktorn jag besökte - hon är en så trevlig, hjälpsam och varm människa. Hon talade om att allting var perfekt och såvida jag inte kände att något med min hormonspiral var fel, så behövde jag inte komma tillbaka förrän det är dags att ta ut den. Jag tyckte det var väldigt bra nyheter! Därefter hoppade jag på bussen in till stan för att träffa Katarina på Boston Tea Party eftersom att det var frukostdags. Vi valde båda pannkakor, hon med någon sorts kompott och grekisk yoghurt, och jag med bacon och sirap (så Amerikanskt det kan bli). Mycket smaskigt men inte tillräckligt mättande, så vi åt frukost två gånger men andra gången blev det Engelsk frukost istället och även det var gott! I övrigt så satt vi mest uppkrupna, eller snarare utslagna, i en otroligt skön soffa och spanade på alla människor inne på BTP. En snabb tur inne på Motel som hade "Clearing" för att sedan gå till busstationen där hon skulle möta sin faster, där lämnade jag henne för att gå och träffa Daniel under hans lunch. Vi gick till underbara Pieminister och åt varsin mumsig paj! Jag valade Matador Pie, som innehöll biff, chorizo, oliver, bönor och sherry och den var otroligt god.

03.04.2012

Till mammas besvikelse så kan jag meddela att solen nu lämnat Bristol, men förhoppningsvis så är det bara tillfälligt. Rent allmänt så är Gud inte på min sida idag, tycker jag, eftersom att jag trött och med en otrolig pollenallergi släpade mig till gymmet och gjorde bättre ifrån mig än på länge. Och vad fick jag tillbaka? Ännu mer problem med pollen! Fast för att göra Gud rättvisa, så fick jag en snäll pensionärskompis på gymmet eftersom att dem tydligen just på Tisdagar kl 11-12 har pensionärsgympa där. Mycket trevlig äldre man som pratade med mig om hur duktig jag var, inte helt fel. Just nu har jag en s.k. pluggpaus från socialpsykologin vilket innebär att jag mest degar i sängen och undviker att läsa de sista 12 sidorna av kapitlet. Går riktigt bra! Förutom att jag är väldigt sötsugen, men det överlever jag nog. Ikväll blir det att träffa Daniel och imorgon ska jag till doktorn kl 07.30 för en rutincheck av min hormonspiral innan jag tar bussen in (vet att jag borde cykla men är för lat så tidigt på morgonen) för att äta frukost med Katarina på Park Street.

02.04.2012

Ny månad och nya tag! April är officiellt en vit månad, utan alkohol eller socker. Jag har spenderade dagen med att tvätta, hänga tvätt, packa upp och kolla på alla tv-serie avsnitt jag missade medan jag var borta. Jag skulle vilja skriva om allt vi upplevde men på grund av grov pollenallergi så känner jag mig ganska klubbad och energilös. Men vem vet, kanske kommer upp ett väldigt långt inlägg om hur underbar vår resa var och hur solen alltid sken i Spanien förra veckan. För dem som följer min blogg och har mig på Facebook, så ligger varenda bild från vår semester uppe där så det är bara att kika in! Själv så ska jag återgå till skolarbetet, kolla på lite fler tv-serier och längta till det är Torsdag och min underbara familj kommer hit.

RSS 2.0