23.03.2012

En riktigt fin och solig Fredag är det idag! Jag började dagen med en timme på gymmet med ett utökat träningsprogram (ja, så duktig är jag) och sedan en väldigt långsam promenad tillbaka från gymmet i det underbara solskenet. När jag kom tillbaka så låg jag utslagen framför Gilmore Girls ett tag innan jag tog en lång och ordentlig dusch. Efter en kort dusch, lite mera packning och mer vila framför Gilmore Girls (sov under 6 timmar i natt, så är ganska trött), så mötte jag upp James för en promenad i solskenet. Vi var ute i cirka tre timmar och vi började med en lång, lång promenad då vi gick fullständigt vilse och till slut hamnade i vår sedvanliga park. Där satte vi oss i gräset och vilade och snackade skit innan James behövde gå hem. Nu är jag tillbaka och vilar igen, min hormonspiral har gett mig ordentliga smärtor idag och mina ben är trötta.

22.03.2012

Efter en grå och långdragen morgon, så kom solen fram och jag satte mig i ute i solen och läste min bok (Last chance saloon av Marian Keyes) i någon timme och bara njöt av livet. Fick även ett tillfälle att prata med min älskade pappa en stund eftersom att min datorladdare totalt la av och jag fick panik, så vi pratade igenom hur vi skulle lösa det. När jag kom tillbaka från parken, så fungerade den dock igen men mina datorbatterier är fortfarande trasiga och ja.. eftersom att garantin har gått ut, så får vi ersätta delarna som inte fungerar istället. Åtminstone till själva hårddisken klappar ihop, för då ger jag upp och köper en ny dator! Nog om det, idag har jag även packat om eftersom att väderprognosen avslöjade att det inte blir över 17 grader i Valencia nästa vecka och att bara ha kjol kändes som ett dåligt val. Men det gör ingenting, jag är ändå otroligt exalterad över att få åka iväg på Söndag!

21.03.2012

Igår kände jag mig väldigt hängig, så jag slopade gymmet idag och det kändes som att jag gjort rätt val eftersom att i eftermiddags mådde jag pissigt igen. Men jag bestämde mig för att inte deppa över att jag är småsjuk, så jag åkte in och träffade Katarina för ett besök på Arnolfini och en lunch. Arnolfini utställningarna var speciella, ganska överpretentiösa och svåra att förstå sig på (i alla fall upplevde vi det så) men en utställning fall mig i smaken och det var "Someone Else" av Shilpa Gupta. Biten jag tyckte bäst om var en bokhylla i metall med böcker i metall, av författare/författarinnor som använt sig av t ex pseudonymer och anledningarna till att dem gjorde det. Var en intressant tolkning av temat "Someone Else" tyckte jag! Snyggt var det också. Därefter så vandrade vi till Frankie & Benny's och åt lunch, båda valde Cheeseburgare och till efterrätt så valde jag en äpple- och rabarberpaj med vaniljsås. Därefter så vandrade vi runt och tittade på skor och väskor, till jag fullständigt klappade ihop igen och behövde åka hem. Efter en timmes tupplur så mådde jag helt okej igen och gick och hämtade pojken i skolan.

20.03.2012

Efter en väldigt seg och långdragen morgon, så bestämde jag mig för att smsa Daniel och kolla om han var ledig under sin lunch. Han sa ja, så om tio minuter ska jag börja bege mig emot stan och jag ser fram emot att få komma ut lite! Ska även leta efter ett par svarta tygskor, vägrar nämligen att lämna landet innan jag hittat ett par. På tal om det, så satt jag igår på Tripadvisor och kollade upp saker som Daniel och jag måste göra när vi är Valencia. Jag kollade även upp fraser för att värma upp mina gamla Spanska kunskaper, jag tänker försöka att endast prata Spanska när jag är där eftersom att jag en gång i tiden har kunnat det - så kan inte vara helt omöjligt att plocka upp igen. Tidigt på Söndag, vid 7-tiden, så går vårt flyg och eftersom att Ryanair tar betalt för att checka in online, så har vi bestämt att vara på flygplatsen redan kl 05.00. Hemskt tidigt! Dessutom så övergår det ju till sommartid på Söndag, så vi kommer inte vara så himla glada när larmet går vid 04.00..

19.03.2012


19.03.2012

Idag är jag väldigt seg av någon anledning men det hindrade mig inte från att besöka gymmet denna morgon. Jag måste erkänna att jag inte körde stenhårt men huvudsaken är att jag var där och gjorde mitt bästa. Känner mig inte fullständigt kry idag, så det var nog för det bästa. Kom tillbaka för en timme sedan, men har fortfarande inte duschat eller gjort lunch - bara legat och kollat på Desperate Housewives. Får se vart dagen tar mig, har inga direkta planer utöver att börja läsa en ny bok. Överväger Last Chance Saloon av Marian Keyes!

18.03.2012

Ganska så förvånande, så har jag faktiskt mått bra hela dagen idag! Igår var en sjukt rolig dag (från början till slut), trots att vädret inte kunde ha varit sämre. Det började med att min buss in till stan var försenad, så jag smsade Lena och meddelade att jag skulle bli sen. När jag väl nådde Bristol Temple Meads, så var Lena inte där men stationen var fullproppad med folk som skulle åka till Cardiff för att se Wales - Frankrike i Rugby. När Lena till slut dök upp, så köpte vi varsin Anytime Day Return med CrossCountry. Ett sådant tåg till Weston-Super-Mare vägrade dock att dyka upp, så vi bad om hjälp av en man i First Great Western outfit, och han meddelade att vi kunde ta det FGW-tåget som stod på stationen (och som skulle åka till Weston-Super-Mare) eftersom att han var kontrollant. Till slut kom vi fram och vi vandrade till stadskärnan för att äta lunch innan vi begav oss på sightseeing! Medan vi satt och åt lunch, jag åt en ost och skink-omelett, och Lena en bakpotatis med tonfisk och majonnäs, så började det regna. Och det öste verkligen ned! Vi avslutade vår lunch med varsin äpplepaj och begav oss sedan till piren för att möta upp Hannah och Fiona. Efter att vi hade vandrat runt lite på piren, in i ett köpcentrum där Lena köpte en ryggsäck och sedan vidare till Weston-Super-Mare museet som precis skulle stänga, så gav jag upp och började bege mig hemåt istället. När jag väl kom till stationen, så förklarade en dam för mig att det inte gick några mer CrossCountry tåg till Bristol idag och genomblöt och trött som jag var, så orkade jag inte diskutera utan köpte istället en FGW biljett till Bristol. Väl framme i Bristol så tog bussen en evighet på sig att dyka upp, men till slut så kom jag tillbaka till Fishponds. Jag varvade ned i någon timme innan Daniel kom över och höll mig sällskap medan jag gjorde mig i ordning innan vi åkte till stan för att möta upp dem andra. Det blev Alice, Kimberly, Hannah, Lena, Daniel, James, Fiona och jag som spenderade kvällen ihop på Commercial Rooms och sedan Eton. Medan vi stod och köade för The Big Chill, så bestämde jag mig för att åka hem eftersom att jag var för full för att dansa och inte ville dricka mer av precis samma anledning. Jag hade dock en otroligt rolig kväll! James, Daniel och jag åkte därifrån vid halv ett och på vägen så hämtade vi en pizza som jag och Daniel mumsade på innan vi gick och la oss. Idag har varit en väldigt lugn och sansad Söndag, vi tittade på ett program om David Walliams som simmade hela 140 Brittiska mil för välgörenhet, när han simmade genom floden Thames. Otroligt imponerande man som är både en begåvad komiker och en fin medmänniska. Utöver det så har vi letat efter skor till mig, köpt lite saker till Valencia och mest allmänt degat då vädret varit lite si och så. Men det gör ingenting, för om en vecka är vi i Spanien!

16.03.2012

Äntligen så är det Fredag igen! Jag som i Tisdags trodde att det var Fredag, känner mig ganska nöjd och glad nu när det faktiskt är Fredag. Jag ska strax pallra mig iväg till gymmet för en timmes workout, och sedan tillbaka hit och duscha, äta lunch, och så vidare innan jag ska spendera eftermiddagen med James! När jag ändå är "out and about", så ska jag köpa gott till ikväll - just nu är jag otroligt sugen på vindruvor till exempel. Jag ska nämligen spendera Fredagkvällen med mig själv framför en bra film eller två och bara vila både kropp och själ. Helgen blir ganska hektisk men otroligt rolig, så det kan vara bra med en kväll av vila för att värma upp.

15.03.2012

Mamman är och jobbar i Birmingham idag, så hon försvann tidigt imorse och jag lämnades med att sköta morgonrutinerna på egen hand. Mormorn fanns också här dock, vilket var skönt eftersom att hon då kunde skjutsa pojken till skolan. Men inte utan ett litet gråtande utbrott över blöta mjukisbyxor (han hade spillt en kopp med vatten) precis innan han skulle gå. Ganska frustrerande klockan 8 en Torsdagmorgon men till slut fick jag iväg dem och så kunde jag återgå till mitt. Jag måste erkänna att idag är en ganska seg dag, med ett väder som är grått, kallt, dimmigt och kallt. Vi hade närmare 20 grader i helgen, vart tog det fina vädret vägen egentligen? Jag har anmält mig till Psykologi II på halvfart (fanns endast på Högskolan Kristianstad och Linnéuniversitet), återvunnit hushållsplastförpackningar, gett kläder till The Salvation Army och gått till doktorn - bara för att få veta att man inte kan boka sitt besök i förtid längre. Sedan har jag också tagit en tupplur, för jag kände mig ganska seg rent allmänt och ikväll måste jag vara på bätte humör för jag ska sitta barnvakt. Måste nämligen få honom i badet, sedan få honom i säng och så ska han vara sovande innan kl 20, det är inte den lättaste uppgiften.

14.03.2012

Efter att ha vaknat upp och insett att det var ytterligare en tråkig, grå, dag, så klädde jag på mig träningskläderna och började jobba. När alla hade kommit iväg till sitt, så la jag mig och sov ett slag (jag var otroligt trött) innan jag skulle pallra mig iväg till gymmet. Iväg kom jag, mot alla odds kändes det som, och även om det var jobbigt så gjorde jag mitt bästa! Klappar mig själv lite på axeln. Planen var sedan att jag skulle följa med Angelica och en av hennes pojkar till parken, men efter mycket om och men så blev det inte av. Så nu vilar jag mina trötta ben och tittar på tv-serier medan jag funderar på vad jag kan göra åt att jag är hungrig(!) trots att jag åt lunch för tre timmar sedan. En mätt mage kan nog få mig på bättre humör, dags att se vad som finns att äta.

13.03.2012

Igår var ingen bra dag, så idag måste vara en bättre dag! Imorse blev jag tvungen att ta en rask morgonpromenad, då mamman hade glömt pojkens jacka och jag blev därmed tvungen att gå till skolan och lämna den hos receptionisten. Otroligt trött och grinig gick jag i regnet och muttrade för mig själv. När jag väl hade lämnat jackan och slutat sura, så började dansa så smått bara för att upptäcka att det var en man precis bakom mig. Typiskt mig att hamna i sådana situationer. Så jag log gott för mig själv och vek av så fort som möjligt och fortsatte därmed att bara sjunga tyst, och inte vifta med armarna. Jag ska strax in till Cabot Circus för att träffa Katarina, vi ska nämligen äta lunch ihop på Giraffe (en av mina favoritrestauranger) och jag ska akta mig för att vifta på armarna på vägen dit. Ikväll ska jag även laga köttbullar och träffa Daniel, så det blir nog en bra dag trotsallt.

12.03.2012

Huvudvärk, vad är det med denna odrägliga huvudvärk som vägrar att lämna mig ifred? Jag vaknade mer utvilad än jag trodde att jag skulle känna mig, med ett jättefint sms som väntade på mig och jag vandrade iväg till gymmet trots dåligt väder. Tränade i en timme, vandrade tillbaka, tog en dusch, åt en god lunch, vilade, vilade och vilade. Tog en tupplur. Bara för att vakna upp och ha ännu mer ont i huvudet!?! Jag står inte ut! Jag blir på ett sådant otroligt dåligt humör av denna huvudvärk jag haft, till och från nu, i fyra dagar. Jag som kände mig pigg, fräsch och glad efter min dusch. Förbannat äckliga jävla huvudvärk, nu ska jag allt ge under och ta en huvudvärkstablett.

11.03.2012

Och så var det Söndag, igen. Oväntat. Jag har haft en mycket skön helg måste jag säga! Med en massa solsken och varmt i luften har det varit. I Fredags så pressade jag mig till bristningsgränsen på gymmet i två timmar, varefter jag var spyfärdig och uttorkad i säkert tre timmar efteråt men hör och häpna(!), det var grymt skönt och nästan roligt på något sjukt vis. Aldrig har jag pushat mig själv så hårt som jag gjorde i Fredags, jag spenderade sista timmen med att inte försöka spy mitt på gymgolvet (och lyckades). Därefter hämtade Daniel mig och efter mitt illamående hade dämpat sig så begav vi oss för att köpa middag, men då jag inte hade någon aptit och Daniel redan hade ätit, så blev det inget matlagningsförsök utan jag köpte pizza och cider istället. Där rök min nyttiga Fredagskväll.. Menmen!
Följande morgon vaknade jag med ont i varenda kroppsdel kändes det som, men jag hade ett frisörsbesök att se fram emot så jag klagade inte mer än nödvändigt. Vid 12 blev jag omhändertagen av tre olika frisörer, som tonade mitt hår tre gånger för att uppnå rätt resultat, och om jag är nöjd(!), medan jag läste min bok (Rachel's Holiday av Marian Keyes) och blev erbjuden något att dricka och rostade jordnötter. Efter tre timmar så var jag äntligen klar och om än det inte blev som förväntat, så är jag supernöjd! Förhoppningsvis så bleks det inte så fort denna gång. Daniel och jag hade en lugn eftermiddag ihop innan vi åkte och handlade ingredienser till en god men enkel middag: mintkryddade lammfiléer med ris. På kvällen var det dags för Pub Quiz och jag kunde bidra med att jag kände igen låten "Toto - Africa".
Idag så spenderades dagen i Chipping Sodbury då vi hade bokat en Sunday Roast Lunch med vår Groupon kupong (2-rätters för två personer för £9.50). En underbar liten Brittisk mys-stad som vi vandrade omkring i ett tag innan det var dags för oss att äta lunch. Lunchen var.. okej, skulle nog ge den 2.5/5 eftersom att jag var nöjd med vissa saker men det fanns många saker som jag inte var speciellt nöjd med. Blandannat äpplepajen som jag hade sett fram emot så mycket! Efter lunchen så tog vi en vacker omväg i solskenet och umgicks därefter en stund med Daniels föräldrar innan han släppte av mig här igen.

09.03.2012

Idag hade jag en sådan där "vakna jättetrött och sur och sedan slå huvudet i köksskåpsdörren"-morgon. När pojken kommit iväg till skolan så slängde jag mig i sängen för att försöka få sova lite (det är ju ändå Fredag) och trots att jag nu är pigg(are) och mätt, så är dagen fortfarande grå. Bokstavligen, för ute så är det totalgrått - typiskt Engelskt väder. I eftermiddag ska jag till gymmet, men innan dess så ska jag tvätta sängkläder och städa. Jag måste erkänna att efter två år av att latat mig, så känner jag mig nästintill livrädd inför att börja gymma igen! Förhoppningsvis så finns det inte så många där på en Fredag mellan 17-19, så att jag inte behöver skämmas när jag faller ihop av utmattning efter en situp. Ikväll så är jag dock lovad att få en flaska Kopparberg ikväll, för att väga upp för det faktum att Daniel tvingat på mig en "hälsosam kväll" ikväll. I det stora hela så blir det nog en "ta hand om dig själv"-helg med frisörbesök, nyktert pub quiz, gymbesök och.. en Sunday Roast lunch (god mat är bra för hälsan)!

08.03.2012

Efter en relativt seg morgon, så spenderade jag cirka 2.5 timmar med att promenera runt i solskenet med James. Vi satt även i en park och åt muffins ett tag, men när solen gick i moln så vandrade vi vidare för att hålla varmen. Jag är mer än slutkörd just nu, och tänker inte röra en fena förrän det är dags för mig att laga middag. Ikväll blir det fajitas! Inte för att jag är helt säker på hur man gör fajitas, men det blir en intressant utmaning. Därefter så ska jag träffa Daniel också, för att få den dos av kramar och behörighet som jag behöver för att vara glad. Det dämpar också min hemlängtan en hel del, vilket är skönt. Jag trivs jättebra hos min värdfamilj men jag saknar ändå vänner och familj en hel del, speciellt då jag inte åker hem något mer förrän till sommaren.

07.03.2012

Jag är en av dem där människorna som lägger stor vikt vid vad jag åstadkommer i livet, både akademiskt och arbetsmässigt eftersom att jag anser att det reflekterar positivt på mig som person. Sedan så har jag alltid tyckt att det är roligt att lära sig nya saker och hjälpa andra människor på olika vis, vilket är ganska tydligt med de jobb jag har haft. På sistone så har jag haft svårt att koncentrera mig när det kommer till att plugga, vilket har gjort det lite jobbigare att beta av minst två kapitel i veckan men idag läste jag äntligen ut boken som berör Personlighetspsykologi. Efter lite om och men så bestämde jag mig för att beta av tentan redan idag och jag blev godkänd! Tre ynka poäng från VG, men huvudsaken är att jag nu har lyckats håva in 22.5 högskolepoäng och socialpsykologin börjar inte förrän i April. Men nästa vecka öppnar antagningarna igen och då ska jag söka till Psykologi II på 50%, så att jag kan kombinera mina studier med.. mer studier! Men det ska bli roligt, för i Psykologi II kommer den statistiska delen också.

STOPPA KONY

KONY 2012 from INVISIBLE CHILDREN on Vimeo.


06.03.2012

Efter en otroligt kall natt, så skiner solen igen! Men när jag klev upp imorse så var det frost på fönstrena, så det är nog fortfarande ganska kallt. Efter att ha spenderat morgonen med att städa och få iväg pojken till skolan, medan jag hade ångest över hur otroligt fattig jag kommer att vara från och med i höst, så har jag även tagit en liten tupplur. Utöver det så har jag beställt en så kallad grazebox, som är en liten låda som man får hem varje vecka med olika små delikatesser. Exempelvis bröd, oliver, frön, nötter, torkad frukt. Groupon hade nämligen ett erbjudande, 4 lådor för £5! Så Daniel och jag får nu en låda varje fredag till vi säger upp det hela när erbjudandet är slut om 4 veckor. Ska bli väldigt spännande att få testa, tycker jag. Man får nämligen även betygsätta lådans innehåll efter man har testat den, så "bin", "try", "like" eller "love" kan man sätta och utifrån det så får man eventuellt allt man tryckt "like"/"love" på eller bara sådant man tryckt "try" på, dvs sådant man inte testat än men gärna vill testa. Det bestämmer man själv! Lite klurigt såhär första gången tyckte jag, men smått exalterande ändå. Sedan ska jag även plugga lite, ta en promenad (så att jag hittar till gymmet på fredag) och laga middag. Ikväll ska jag träffa Daniel, då det är vår 7-månaders dag idag.

05.03.2012

Efter att ha läst ett kapitel om "Behavorism and The Learning Approaches", så gjorde jag min tredje dugga - vilket resulterade i att jag blev godkänd med 19/23 poäng! Jag fann duggan lite klurig, så jag blev förvånad över hur bra det gick för min del. Detta ska firas med en skön dusch och en ledig dag, som kommer att spenderas med att ta hand om sjukt barn eftersom att mamman behöver jobba. Men, snart är jag klar med moment 3 också och om jag blir godkänd på första försöket, så är jag klar med 22.5 HP och kan ta en lång(!) skolpaus innan moment 4 börjar. Och njuta av en händelsefylld helg som består av: gym induktion, middag med Daniel, frisörsbesök, pub quiz och Sunday roast lunch. Våren är också här, trots att det är otroligt blåsigt ute, så jag ska ut och njuta av solen mycket denna vecka.

04.03.2012

Födelsedagsfirandet är nu över men jag ser fram emot en ny vecka, som bland annat inkluderar 7-månaders dagen för mig och Daniel, och en massa plugg för min del. Det har varit en väldigt "low key" helg; jag har träffat James, tagit en liten cykeltur på min nya cykel, två hemmakvällar och en födelsedagslunch eftersom att vi var alldeles för trötta på lördagskvällen för att gå ut. Idag tog vi dessutom en ordentlig sovmorgon och vaknade först vid 11, trots det så är jag trött nu ändå. Jag vet inte riktigt hur det går ihop, men det är ju Söndag trots allt - är nog menat att man ska vara trött då. Att jag har försökt klura ut allt som har med studielån att göra, är ju inte heller sådär jättekul, men det måste göras (tyvärr). Men å andra sidan så kan jag ju se fram emot att det bara är en månad kvar till min familj kommer hit och hälsar på, vilket kommer att bli otroligt roligt för oss allihopa!

03.03.2012

Idag fyller min käre pojkvän Daniel 23 år, så grattis till honom! Jag har överraskat honom med en födelsedagsvideo, ett egetgjort gratulationskort och presenter (såklart). Ikväll ska vi gå ned till Blue Bowl och äta middag, som jag bjuder på! Men först ska han gå på fotboll och jag ska träffa James eftersom att han har lovat att få min cykel i fungerande tillstånd. Som en kompensation för att jag igår stod ut med 25 sexåriga pojkar för hans skull, eftersom att jag hade lovat att vara med på hans scoutmöte, han är bäverledare (dvs ledare för barn i åldrarna 6-8). Det var otroligt intensivt med en massa skrikande och springande pojkar till höger och vänster, men jag tror jag lyckades åstadkomma vad jag skulle: prata om Svensk Scouting, be en Svensk bön, lära dem en svensk fras - det blev 'tack' och leka Svenska lekar med dem. Vi lekte evolutionsleken och maskkull, som blev en otrolig succé! Det slutade med att vi körde maskkull tre gånger på raken och barnen hade en ny favorit. Som tack för hjälpen så fick jag en box "Cadbury Roses", mycket gott!

01.03.2012

Igår gjorde jag något som jag redan ångrar.. Jag färgade nämligen mitt hår mörkt! Och det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Istället för att bli ljusbrunt, så är det nu.. i nyanser av ljusbrunt och rött och nästan mörklila. Jag har dock bokat in en konsultation hos en frisörsalong här i Fishponds, så jag hoppas verkligen att dem kan hjälpa mig så snart som möjligt - kosta vad det kosta vill känner jag. Aldrig ska jag färga mitt hår mörkt på egen hand igen! Förhoppningsvis så kan jag få en tid att få det fixat redan imorgon, för jag känner mig ganska miserabel just nu. Bort med det lila och rödaktiga i håret, och gärna få det att bli ljusare igen. Askblont kanske och sedan låta solen jobba! Menmen, jag har bara mig själv att skylla och just nu är inte det så lockande, så jag tycker mest synd om mig själv.

RSS 2.0