30.11.2011

Efter en blåsig och regnig dag igår, så skiner solen idag! Jag ser det som ett mycket gott tecken, eftersom att jag lyckades sätta 100% på veckans quiz på andra försöket, och har nu betalat och skickat iväg min universitets ansökan. Om 9 timmar blir jag hämtad av en viss pojkvän och så far vi till London, trots generalstrejken som pågår, eftersom att vi imorgon flyger hem till Sverige! Men innan dess ska jag packa klart, städa rummet, laga lunch och sedan middag och handla smör. Inte i den ordningen, men vad spelar det för roll - det blir en bra dag! Speciellt eftersom att imorgon får jag träffa mina föräldrar, min syster och mina gamla lärare igen, jag har saknat dem alla.

29.11.2011

Idag har jag en massa härligheter planerade, så trots att jag är otroligt trött så ska jag hålla humöret uppe. Som det ser ut nu så kanske jag slopar att plugga idag (och tar det imorgon istället) eftersom att jag inte riktigt vet hur jag ska hinna med det hela rent tidsmässigt. Ursäkter, ursäkter, jag vill helt enkelt bara ta en dusch, krypa upp framför Hart of Dixie och Gossip Girl, för att sedan göra mig i ordning för lunchen med Angelica och sedan blir det eventuellt en fika med Erika. När jag kommer tillbaka så har jag lite tid att börja plugga, innan jag måste laga middag, så jag kanske bara skjuter på pluggandet idag. På tal om plugg, så gjorde jag en sen anmälan till Statistik (7.5 HP) till i vår, mest för att hålla igång hjärnan om jag nu skulle välja att läsa Psykologi på Universitetet. Min ansökan skickas iväg imorgon, jag är himla nervös! Det ska samtidigt bli väldigt skönt att få det avklarat inför hemresan, en hel helg fylld med bara roliga saker.

Bad day - Daniel Powter


28.11.2011

När mitt larm gick imorse så vägrade jag att tro på att det redan var morgon, det kändes nämligen bara som att jag hade tagit en djup tupplur på sisådär 10 minuter. Jag har tagit tag i morgonens sysslor, för att nu mysa på mitt rum med en sovande katt. Jag har lovat mig själv att undvika tupplurer under veckan men jag kan inte förstå hur jag ska orka plugga utan att få ta igen lite sömn först. Jag sitter nästan och sover framför min laptop just nu! Idag händer det inget speciellt, utan det blir en helt vanlig Måndag och jag kommer nog spendera den med att längta efter att få åka hem. Inte för att jag vantrivs, tvärtemot men jag hörde något om snö där hemma (okej, jag såg det på Facebook) och hemlängtan är nu ännu större! Dock betvivlar jag att snön ligger kvar när vi väl dimper ned på Torsdag men man kan alltid hoppas.

Who you are - Jessie J


27.11.2011

En fantastisk helg har nu gått till ända, men jag misströstar verkligen inte. Jag är så otroligt nöjd med hur bra min helg har varit, så det finns ingenting att klaga på! Cheddar var så himla härligt, vi påbörjade besöket med en god och välbehövd lunch innan vi vandrade upp 274 trappsteg på Jacob's ladder, för att nå utkikstornet på toppen. Jag var så höjdrädd att jag började gråta på vägen upp i tornet men jag gav inte vika och Daniel var till ett otroligt stöd för mig, så jag tog fantastiska bilder däruppe. Därefter gick vi in i en av grottorna, som var så "liten men naggande god" med otroliga upptäckter och en liten s.k. 'Crystal Quest' som jag inte riktigt förstod mig på. Vi vandrade sedan upp till den större grottan, där man kunde se hur dem förvarade Cheddar osten och man hade en audioguide (som vi knappt använde) när man vandrade runt därinne. Otroligt vackra grottor!
Idag så besökte vi Blaise Caste Estate, som var en stor park där dem fina och rika människorna en gång i tiden hade bott men nu tillhör det Bristol council. Där gick vi på museum där dem visade upp hur spisarna hade sett ut genom tiderna, likväl som toalettsitsarna och badkaren. En del annat visade dem också och det var väl värt ett besök (speciellt då det var gratis) eftersom att dem hade ett annorlunda sätt att visa sin historia på. Vi vandrade även upp till själva Blaise Castle, som låg på en kulle och hade varit sommarstuga åt det fina folket! Runt om kullen så fanns det minimala grottor som Daniel besökte, men jag nöjde mig med Cheddars lite större grottor. På vägen tillbaka till Daniels, så träffade vi på hans föräldrar och det resulterade i en sen men trevlig lunch på The Blue Bowl. Jag är verkligen ingenting annat än otroligt tacksam och nöjd över denna underbara helg.

26.11.2011

Igår trodde jag skulle bli en sketen tråkdag, men ack så fel jag kunde ha. Jag började med att träffa Daniel för att äta lunch med honom, därefter träffade jag Erika och vi kollade på julklappar (jag är nu helt klar!) i lite olika affärer runt Cabot Circus. Jag tog sedan bussen till IKEA och Tesco, för att småhandla lite innan jag vandrade hemåt. Planen var att jag och Erika skulle ha tjejkväll men det var ännu oklart om hon behövde sitta barnvakt eller ej, så först vid 19-tiden kom det fram att vi kunde ses. Efter mycket om och men (jag låg ju ändå och myste i sängen med choklad), så bestämde vi oss för att ses i stan för en liten cocktailkväll. Sagt och gjort, vid 20.15 träffades vi utanför Primark och efter att ha spanat runt lite, så hamnade vi till slut på Eton igen. Att börja med varsin Mudslide var ett givet val (Baileys, Tia Maria, mjölk, grädde och chokladpulver) eftersom att den smakar som oboy! Där satt vi i några timmar och snackade skit utan att någon förstod oss, och det var så himla härligt. Jag kommer verkligen att sakna henne när hon åker hem om 3 veckor! Vi hade också turen att få skjuts hem eftersom att Daniel skulle släppa av sina kompisar i stan, så det blev en tidig men trygg hemgång för oss båda. Jag kom i säng vid 1-tiden eftersom att jag var ganska så seg på att gå och lägga mig och vaknade igen vid 8.30-tiden. Snart kommer Daniel att hämta upp mig, för idag ska vi åka till Cheddar!

25.11.2011

Jag börjar snart dra ut håret på mig själv i ren stress. Mitt personal statement behöver vara inlämnat senast onsdag, och tidigare så var jag nöjd och glad med vad jag hade åstadkommit. Min gamla mentor gav mig lite feedback och trots att vad han nämnt är bra kritik, så vet jag inte riktigt hur jag ska applicera det. Det finns inte tillräckligt med utrymme (då 4000 karaktärer är maximum) och jag vet inte hur jag ska väva in det. Jag har ändrat det lite och helt plötsligt känner jag mig bara fullstädigt missnöjd med allt jag skrivit. Jag vill bara skicka iväg det nu, så att jag slipper tänka på det mer. Mina betyg är mer än tillräckliga, jag har en bra referens (hoppas jag) och förhoppningsvis så är mitt personal statement tillräckligt bra. Jag är trött på detta slit nu, kan det inte bara vara över?

24.11.2011

Dagen började bra, min ilskna energi övergick till sprudlande energi så fort musiken satte igång i hörlurarna och jag var utomhus. Det höll i sig fram till ca kl 15, efter dagens andra promenad. Jag kan inte underhålla mig själv mer nu, jag tror att jag dör av tristess. Veckans skolarbete är avklarat, städningen är avklarad, jag har tagit två promenader (och det är för övrigt mörkt ute nu) och kollat på diverse tv-serier. Fast idag är första dagen på länge som jag mår riktigt bra på. Om man bortser från att jag är uttråkad, så mår jag toppen! Jag önskar bara att det fanns något som jag kunde hitta på. Fast å andra sidan har jag mig själv att skylla, på sistone så har jag bara låtit mitt sociala liv glida mig ur händerna - främst på grund av sjukdom och denna vecka på grund av stressen som sjukdomen skapade. Men det ska bli ändring på det! Jag ska ta tag i mitt liv, för jag lever bara en gång och det är lika bra att göra det bästa av det.

24.11.2011

Om exakt en vecka så är jag tillbaka. Jag får träffa min mamma, pappa och syster - kan det bli bättre? Jag är tveksam, för jag har saknat dem något otroligt på sistone. Det hela har nog överdrivits lite av det faktum att mina p-piller inte fungerar för mig längre, de sista veckorna har jag känt mig grå, urtvättad och ledsen precis hela tiden. Småsaker har fått mig att gråta som ett barn och mitt humör har varit allt annat än stabilt. Dock så har jag en fantastisk värdmamma som jag kan prata med sådant om; hon är så öppen, omtänksam och snäll! Idag har jag dock slagit ett slag för förändring, för idag bytte jag p-piller (var nämligen på min sista karta och sedan skulle jag byta ändå). Jag vet inte om det är en placebo effekt men jag känner mig energisk idag! Mer åt det ilskna energiska hållet än något annat, men jag tar emot all energi jag kan få för jag har knappt haft någon på sistone. Snart ska jag ta med mig återvinningsflaskor och plastpåsar och gå till Morrisons för att återvinna lite. Pojken sover hos sin pappa idag och värdmamman lagar middag, så jag har en ganska lugn dag framför mig. Jag tänkte utnyttja det genom att gå ut och röra på mig såhär på morgonkvisten!

23.11.2011

Jag känner att jag inte uttrycker allt jag tycker, tänker och känner på min blogg. Vilket är dumt eftersom att det faktiskt är min blogg, min plats att uttrycka sig på här i världen. Idag har jag funderat en del över saker som jag finner konstigt här i England, beteenden och uttryck som förekommer ofta. 

1. Att de hälsar genom att säga "Alright?", för jag vet inte om jag ska svara "I'm good, thanks and you?" eller bara säga "Hi". Jag brukar oftast svara med hur jag mår men jag har fått förklarat för mig att det är fel. Men varför fråga om man inte vill veta?
2. Att de säger "Cheers" hela tiden, istället för att säga Hejdå, Hej eller Tack. I min värld så säger man "cheers" som vi Svenskar säger "skål", när man skålar! Håller man upp en dörr, så får man ett "cheers" till exempel. Det får mig att undra, när säger dem tack då? När passar det sig att tacka?
3. Att dem är så otroligt rakt på sak - ogillar man någon, då visar man det, precis som att om de uppskattar något då visar dem det också. Häromdagen fick jag "nasty looks" av en tonårsmamma för att hon tyckte att jag såg för fin ut (antar jag, jag var uppklädd) och det är väldigt vanligt att killar är när dem vill "visa sin uppskattning". Att dem är så rakt på sak innebär också att ironi oftast går över huvudet på dem och dem tar vad man säger bokstavligen istället och så blir det ett fiasko.
Misstolka mig inte dock, jag trivs väldigt bra här i England. Jag uppskattar hur otroligt trevliga människor kan vara, hjälpsamma och generösa på ett sätt som jag inte upplevt hemma. Det är också ett plus att dem är ganska rakt på sak, för det betyder också att dem är mycket mer öppna och det är lättare att lära känna folk. Men i det stora hela så är England otroligt olikt Sverige, på gott och ont.

23.11.2011

Idag är jag hemma med sjukt barn igen, inte direkt hur jag hade tänkt spendera min dag men jag har inte så mycket till val. Dock så är mamman tillbaka igen om ca 2 timmar men då jobbar hon hemifrån, så jag måste fortfarande se efter honom. För att se livet från sin ljusa sida, så får jag per automatik en pluggpaus såhär mitt i veckan eftersom att jag inte kan lämna honom helt ensam. Just nu ligger han i sin säng och lyssnar på "Paddington", den där björnen i regnkläder och stövlar, eftersom att jag har sagt åt honom att vila lite. Förhoppningsvis så somnar han till och med, för han är lite gnällig idag. Annars kommer min dag inte att bestå av någonting speciellt, vilket jag hade sett mer fram emot om jag slapp ta hand om sjukt barn men som sagt, så finns det inget jag kan göra åt det. Jag tröstar mig själv med att om en vecka så är jag på väg hem!

Det är okej att känna saknad - Ung Cancer


22.11.2011

Denna morgon vaknade jag, övertygad om att det var Fredag. När jag insåg att det bara var Tisdag så blev jag småsur och i efterhand så ser jag det som ett dåligt tecken eftersom att sedan jag klev upp så har alla dem där små sakerna gått fel. Just nu ligger jag och vilar framför det senaste avsnittet av How I met your mother, väldigt chokladsugen. Utöver att läsa ett kapitel om Attention, göra ett quiz och ta hand om tvätten så har jag inte så mycket att göra idag. Det ska bli ganska skönt dock, för jag känner mig slutkörd och i behov av en ordentlig semester! Imorgon är det en vecka till jag påbörjar min resa hem (med ett stopp i London) och förhoppningsvis är en weekend hemma precis vad jag behöver för att känna mig utvilad igen.

21.11.2011

Efter en slitsam städmorgon och en härlig dusch, så sitter jag framför min laptop utan att ha klätt på mig ännu. Detta av den enkla anledningen att jag inte orkar resa mig upp för att hämta min deoderant samtidigt som jag vägrar att klä på mig utan att ha använt den. Vilket dilemma! Ute så regnar det, så jag är nöjd och glad härinne i värmen, om än ganska trött. Jag kunde nämligen inte somna igår eftersom att jag var så trött igår eftermiddag att jag råkade somna i Daniels säng och han lät mig sova på, så igår somnade jag inte förrän efter midnatt! Men jag ska undvika att ta en tupplur och istället sova tidigt ikväll, annars kommer det att bli ett dåligt mönster av tupplurer, sena kvällar och tidiga morgnar. Veckan framöver är fylld av skolarbete och jobb men först så ska jag belöna mig själv med det senaste avsnittet av Desperate Housewives.

20.11.2011

Först och främst så ska ett grattis fyras iväg till min storasyster som blir 22 år idag! Jag pratade med henne imorse och det fick mig att inse hur mycket jag saknar henne. Men om exakt 10 dagar så får jag träffa henne igen för det är då hon hämtar mig och Daniel på Arlanda! Jag är så otroligt exalterad och hoppas att tiden går jättefort, för jag har hemlängtan. Ingen jobbig hemlängtan, bara sådan där härlig och kärleksfull längtan efter att få träffa min familj och mina vänner. Det ska också bli skönt med en ordentlig paus från allt jobb och all skola, jag har nämligen en jobbig vecka framför mig. Jag har dubbelt så mycket skolarbete eftersom att jag var sjuk förra veckan men jag har också en massa (och jag menar massa) jobb att sköta av precis samma anledning. Dock så är det skolarbetet jag ser minst fram emot eftersom att det är har blivit så tråkigt! Fast jag har fått mina nya glasögon nu och den nya brytningen i dem är fantastisk, kan se saker så klart. Jätteskönt att ha ett par bågar som sitter på plats också.

18.11.2011

Jag föredrar att lämna politiska åsikter and what not utanför min blogg eftersom att jag helst bara vill uppdatera mina nära och kära (och alla andra?) om hur mitt liv i England är. Men det finns en sak som börjat gå mig på nerverna! Att de lägger så stor vikt vid vart man kommer ifrån. När jag registrerade mig hos doktorn så fick jag fylla i ett formulär där jag var tvungen att skriva i "vilken ras" jag var, då alternativen för min del var "White British", White Irish", "White non-British" och valde man den sistnämnda så var man även tvungen att specifiera vart man kom ifrån. Jag förstår att det i få sammanhäng kan spela roll men jag registrerade mig ju faktiskt hos doktorn för att få träffa en doktor! Då hade dem på fem röda kunnat avgöra att jag är vit och inte Brittisk (pga min dialekt), simple as that. Men denna fråga får man i alla formulär man fyller i! Jag blev till exempel utfrågad om Eastville Park förra veckan, och av någon anledning så var det relevant vart jag kom ifrån. Som om mina åsikter om parken skulle grunda sig i mitt ursprung. Det finns mycket England gör bra, men detta är ju bara löjligt! Jag skäms inte över vart jag kommer ifrån men samtidigt så borde det inte heller spela någon roll.

17.11.2011

Fortfarande en otroligt smärtsam öroninflammation. Dock börjar den dämpa sig känner jag, då svullnaden runt örat har gått ned. Jag har fått förklarat för mig att det är sällsynt att de ger ut antibiotika för öroninflammationer här, så jag vet inte huruvida jag ska gå till doktorn eller ej. Det är en ganska lång promenad och jag är helt utmattad fortfarande. Jag överväger att ringa och fråga receptionen, men de lär väl inte kunna svara på det heller antar jag. Daniel hade öroninflammation förra veckan och han blev tillsagd att äta en massa ibuprofen. Nej, nu ska jag nog ta tag i att ringa doktorn och sedan göra lite lunch, redan sovit bort tre timmar av min dag och känner att jag borde sköta lite jobb trotsallt.

16.11.2011

Hela dagen har jag legat i sängen och vilat. Otroligt tråkigt men precis vad jag behövt. Det enda som oroar mig är att jag hamnar efter i skolan! Dock så finns det inte mycket jag kan göra, jag är i otrolig smärta och fullständigt slutkörd. Men jag har även en underbar värdmamma, hon är verkligen den bästa. Hon var just uppe och frågade mig om det var något hon kunde hämta åt mig, om jag ville ha middag och så erbjöd hon sig att köpa värktabletter åt mig. Jag är så himla glad att jag har hamnat rätt denna gång! Jag har dåligt samvete över att jag inte jobbar men jag har fått en sjukdag och gjort det lilla jag har kunnat göra idag ändå. Förhoppningsvis så är jag frisk snart!

16.11.2011

Efter fem timmars sömn så hasade jag mig upp ur sängen, med otroligt ont i örat och ögon som värkte av trötthet. Dock så gav mamman mig en sjukdag idag, så jag ska ligga i sängen hela dagen och inte röra en fena. Jag ska börja med att sova (satt ett larm på kl 11) och sedan bara vila. Inget jobb, inget plugg - bara försöka bli frisk. Detta inlägg kommer bli otroligt kort då jag inte har mycket att säga. Matchen igår var spännande men Zlatan var förstörde första halvlek genom att vara en lat jävel. England fick in sitt mål i 36e minuten men Isaksson gjorde ett bra jobb ändå! Han fångade många bollar och andra halvlek så var Sverige på g! Men vann gjorde vi ändå inte, sådant är livet.

15.11.2011

Imorse fick jag en härlig sovmorgon! Vilket inte blev lika utnyttjad som jag hade hoppats på, eftersom att jag har åkt på en öroninflammation. Jag kan inte ligga på vänster sida eftersom att mitt vänstra öra gör otroligt ont, så jag vaknade ett antal gånger under natten. Småtrött, hängig och i smärta så sitter jag vid middagsbordet efter att ha vikt tvätt. Tänkte stoppa in en till omgång i tvättmaskinen, städa upp lite och städa toalett/badrum innan jag lagar lunch till mig själv. Vid 13.30 så hämtar Daniel mig och sedan far vi till London! Förhoppningsvis så har mitt öra sluta värka innan dess men man vet aldrig. Jag får försöka boka ett besök hos doktorn imorgon, mer än så kan jag inte göra. Nu måste jag återgå till jobbet!

14.11.2011

Idag är det tre månader kvar till alla hjärtans dag men inte bara det(!), det är även min älskade mammas födelsedag idag! Grattis mamma! Om lite över två veckor så är jag tillbaka i Sollentuna och då ska hon få sin födelsedagspresent. Annars så är idag bara en helt vanlig dag. Jag slappar lite efter att ha storstädat köket och ger mig själv en välförtjänt paus innan jag måste ta tag i skolan och mera jobb. I den pausen inkluderas även lunch, vilket är vad jag alltid ser fram emot efter morgonens sysslor - jag gillar verkligen mat! Dessutom så vill jag äta mer och mer i och med vinterns ingång. Jag är trött, frusen och hungrig mest hela tiden. Fast jag har inget emot att få gå ide lite såhär på vinterkvisten.

13.11.2011

Glad fars dag till min egna älskade pappa (om han nu, mot förmodan, skulle läsa detta)! Idag är jag löjligt trött, rent utsagt slutkörd - både mentalt och fysiskt. Konstigt nog så ser jag ändå fram emot att påbörja en ny vecka med jobb och slit! Inte för att mitt jobb är speciellt motigt, men det ska bli skönt att känna att jag bidrar med någonting eftersom att jag i princip varit ledig nu i tre dagar. Inte mig emot men jag längtar efter att få ta tag ordentligt i lite städning, tvätt och matlagning faktiskt. Måste blivit arbetsskadad redan..? Men på tisdag jobbar jag bara morgon eftersom att jag och Daniel åker till London vid 13-tiden för att kunna se Sverige mot England på Wembley stadium! Eftersom att England vann mot Spanien igår så är jag lite orolig nu, men Daniel har lovat att vara snäll om dem skulle vinna över oss på tisdag. Fast å andra sidan, de har inte vunnit över oss sedan 1968, så varför skulle de vinna nu? Jag är absolut inte fotbollsintresserad men detta ska bli otroligt roligt!

12.11.2011

Helgen är nästan över men jag misströstar inte för det! Jag har laddat upp för en kväll med mig själv som sällskap framför diverse tv-serier och med godis att mumsa på. Igårkväll hade vi nämligen Svensk tjejkväll ute på krogen och även om jag inte kom hem speciellt sent, så var jag ganska slut idag. Men det hindrade mig inte från att göra Gloucester Road med några andra Au Pairer. När vi började var vi tio stycken men hälften av oss gick runt med sura miner redan innan vi hade nått Gloucester Road, så dem försvann ganska snabbt. Men lika bra var det, för vi andra fem hade en jättetrevlig dag! Solen sken och alla var på bra humör. Jag och Erika bestämde oss även för att äta middag innan vi skiljdes åt, vi hamnade på ett litet thai ställe där jag äntligen fick min efterlängtade Pad Thai! Lyckan var som gjord för min del. Imorgon blir det en lugn dag med Daniel (som idag är och ser England - Spanien på Wembley Stadium).

10.11.2011

Det blev ingen dusch för min del, frustrerande nog, eftersom att det inte fanns något varmvatten! Inte mycket att göra åt den saken, så jag bet ihop och fortsatte min dag. Jag lyckades, på sista försöket, sätta 10/10 på veckans quiz! Det var dock mycket svårare än jag hade trott, så jag fick kämpa lite men jag är nöjd och glad med det slutgiltiga resultatet. Till middag så bestämde jag mig för att göra enchiladas och det uppskattades av alla, så det var väldigt trevligt! Jag fick också veckans lön, så imorgon ska jag kila iväg och köpa frimärken (ligger trots allt ett litet post office på andra sidan vägen). På tal om imorgon så slipper jag göra allt det jobbiga som jag annars hade behövt göra, eftersom att pojkens mormor är på besök; så hon tar honom till skolan, hämtar honom från skolan och lagar middag. Ska bli väldigt skönt med en ordentlig slappdag för min del - lite jobb, inget plugg och mycket vila. Jag är fullständigt slutkörd!
Och sist men inte minst, ett stort grattis till min syster Hannah som nu har fått sig ett jobb på Irland! Så stolt över dig.

10.11.2011

Det har då inte varit en speciellt jobbig vecka men på någon vänster så har den sugit musten ur mig ändå. Efter att jag var klar med morgonsysslorna så damp jag ned i min säng och där sov jag i över en timme nu på morgonkvisten. Mycket skönt och välbehövt! Jag tänkte göra veckans "quiz" i kognition alldeles strax men jag är lite nervös eftersom att jag behöver ha 9/10 rätt för att klara det. Å andra sidan så har jag fem försök på mig och ingen tidsbegränsning, så jag borde kunna klara det (tycker jag). Efter det lilla testet så blir det ett avsnitt av Psych medan jag tar tag i lunchen, för därefter behöver jag duscha - fann gröt i mitt hår denna morgon - och gå och handla.

09.11.2011

För tillfället så fördriver jag mest tiden med att "surfa på nätet" som man sa när jag var yngre, eftersom att jag är så otroligt hungrig att jag inte kan göra något vettigt. Dock är det för tidigt för att äta lunch, så jag måste vänta lite. Sedan har jag ytterligare ett träligt kapitel att läsa innan jag ska gå och hämta pojken i skolan. Känns inte så jättekul med tanke på att det regnar varannan minut här idag. Men det är några timmar kvar innan jag måste ut och då är det bara att bita ihop! Ikväll är jag ansvarig för middagen och det blir potatissoppa, eftersom att jag blev ombedd att göra soppa och jag såg att det fanns en hel del potatis - så varför inte? Det är en sak jag gillar med mitt jobb, jag har alltid möjligheten att utveckla mina matlagningskunskaper eftersom att jag får fria tyglar när det är min tur att laga middagen. Imorgon ska det bli något med köttfärs till exempel, och eftersom att jag gjorde köttbullar förra veckan så ska jag tänka ut något nytt och spännande! Kanske chili con carne?

08.11.2011

Till min mammas stora glädje så kan jag meddela att vi åt ris till middag idag. I övrigt så har det inte hänt speciellt mycket! Jag har påbörjat moment 2 av Psykologi I (Kognition) och det är otroligt tråkigt. Jag gillade upplägget, boken och lärarna jag hade i moment 1 medan den nya boken bara är sjukt trälig och upplägget är konstigt. Dock så skickade min gamla lärare iväg min referens idag, så min ansökan skickas iväg så fort jag har betalat (kostar £22). Jag är sådär härligt nervös, full med förväntan! Jag har också gått vilse i Eastville park idag, för jag kände att jag var i behov av frisk luft. Efter 45 minuter så hade jag dock hittat tillbaka till huset, så det var inte så himla hemskt. Dessutom så är det en väldigt fin park! Nu ska jag packa ihop mina saker, för jag ska hem till Daniel och ha filmkväll alldeles strax.

07.11.2011

Jag måste ha vaknat på fel sida denna morgon för idag har jag bara varit frustrerad och frusen i stort sett hela dagen! I skrivandets stund så har jag en huvudvärk som har smugit sig på också. Men för att se livet från sin ljusa sida så är jag klar med moment 1 på Psykologi I och jag har ett skinande rent rum att sova i! Imorse blev det storstädning av hela huset så då passade jag på att göra mitt egna rum när jag ändå var i farten. Sedan hade jag tid för mig själv till jag skulle hämta pojken i skolan, vilket inte var det lättaste eftersom att han vägrade att gå med mig. Jag tappade mitt tålamod snabbare än jag brukar göra men till slut så kom han med. Efter ett tag så var han precis som vanligt igen, så det var inte så jobbigt trots allt. Till middag så lagade jag lax med curly fries (pommes frites som är böjda med grillkrydda på) och ångkokta grönsaker. Pojken gick sedan till scouterna och mamman och jag tittade på nyheterna. Man blir så ledsen när man ser reportage om den stora olyckan på M5 - usch!

06.11.2011

Åh, vilken helg! Så mycket har jag hunnit med men ändå sitter jag här med ett leende på läpparna och alldeles sådär härligt utvilad - redo för en ny vecka. Jag inväntar ett samtal från mina kära föräldrar, vilket blir ett utmärkt avslut på en bra helg som denna. 
Fredag: Eftersom att Daniel var ledig så hämtade han upp mig vid 14.30 och vi åkte och kollade på glasögon åt mig. Efter lite om och men, så hamnade vi på Specsavers där jag hittade ett par jag verkligen gillade. Daniel tyckte också att dem passade mig och de kostade bara £85, så jag hade råd med dem likaså. När jag skulle betala, så berättade mannen i kassan för mig att jag fick anti-reflection och tunnare, lättare och starkare glas inkluderat i priset på grund av en kampanj dem hade på gång. Så det var extra bra! Sedan åkte vi tillbaka till Daniels och gjorde mest ingenting innan det var dags för Bonfire night. Vi åkte till Downsend och tittade på en stor brasa och en massa härliga fyrverkerier! Dock var det en ganska kall och lerig kväll, så när vi kom tillbaka så åkte våra skor in i tvättmaskinen och vi kröp ned i sängen trots att klockan inte var mer än 20.30. Vi tittade på "Just go with it", som jag tycker är ganska bra och myste.
Lördag: På grund av en stor och helvetisk olycka på motorvägen (32 fordon inblandade och 7 döda), så kunde vi inte åka till Cheddar. Vi bestämde oss istället för att åka till Bath! I Bath så åkte vi guidad tur på en dubbeldäckare utan tak, så vi fick se precis allt det fanns att se i Bath. Lite kyligt men en väldigt bra tur! Därefter så besökte vi Roman Baths, som var otroligt häftigt att se. Dessutom så var det varmt och skönt därnere. Sedan åt vi lunch innan vi bestämde oss för att lämna Bath, det skulle bli för dyrt att gå på Jane Austen Centre också. På kvällen blev det Quiz night med Daniels föräldrar och vänner, då vann dem på tombolan och jag fick en body lotion! Dock blev det alldeles för mycket cider för min del, eftersom att Daniels pappa fortsatte att ställa fram glas efter glas framför mig. Vi åkte därifrån innan det var slut men det var en trevlig kväll.
Söndag: På morgonkvisten så jobbade vi på mitt Personal Statement som nu ser riktigt bra ut(!) och städade Daniels rum. Vi hade tänkt åka till Weston men motorvägen var fortfarande avstängd eftersom att den hade tagit eld under olyckan, så istället åkte vi till Cabot Tower. Därifrån kan man se över hela Bristol och det var väldigt vackert men också otroligt läskigt! Efter ett besök där så åkte vi tillbaka till Daniels och planerade att se en film, men hans pappa stängde av elen så vi låg mest och pratade i hans säng (Daniel somnade till och med). Därefter så fick jag skjuts tillbaka och hade en Sunday Roast dinner.

04.11.2011

Idag har jag en oroväckande känsla i magen, som om någonting dåligt har hänt. Men vad? Jag försöker hålla mig själv sysselsatt så att jag inte tänker på allt dåligt som kan ha hänt men jag har inte så mycket jobb idag, så det är svårt. Om ca 30 minuter så måste jag gå till doktorn för att prata om resultatet av mitt blodprov och på vägen tillbaka så måste jag köpa kattmat. Idag ska jag åka in och kolla på glasögon och försöka träffa Erika, men hon har mycket jobb idag så det är svårt att veta när eller om vi kommer att ses. Jag får helt enkelt hålla mig sysselsatt här till jag får veta när hon kan träffa mig!

03.11.2011

Eftersom att jag sedan Halloween har haft ett otroligt sug efter vingummin så bestämde jag mig för att, så fort et slutade regna dvs, att gå till Morrison's. Där säljer dem nämligen riktigt goda vingummin för bara 75 pence påsen, som jag sitter och smaskar på just nu. På vägen dit så såg jag något som verkligen upprörde mig! Framför mig gick en mamma med sin 3-åriga dotter som åkte på sin kickbike, och plötsligt så smiskar mamman barnet på rumpan. Jag tänker att det kanske inte var något, utan bara jag som överreagerade, till hon gör det igen precis innan jag ska gå om dem. Vad för förälder slår sitt barn? Det är verkligen långt ifrån accepterat, oberoende vad barnet gör. Ett beteende är inlärt, oftast från föräldrarna och kan avläras utan att använda våld. Att jobba med barn på så sätt som jag gör, får mig verkligen att reflektera över hur jag kommer uppfostra mina egna barn (när jag nu får några).

02.11.2011

På eftermiddagen så blev det en spontantripp till IKEA, där jag träffade Erika! Vi vandrade runt och pratade om både det ena och det andra, innan vi hamnade i restaurangen för lite fika. Lite och lite, vi köpte två bakverk var och varsin lemonad! Vi resonerade att vi inte blir tjocka eftersom att vi fortfarande är tonåringar. Sedan vandrade vi vidare till matdelen av IKEA och hade nostalgi över allt juligt dem sålde, såsom glögg, rösti och pepparkakshus. Efter att jag hade betalat för ramen jag köpte (till en poster jag skapat åt Daniel), så gick vi över till ett stort Boots som låg på andra sidan parkeringen. Där gick jag lös och köpte allt sådant där tråkigt som jag behövde, t ex munskölj, torrschampo och make up remover. Så fort vi lämnade Boots så började det regna och när jag väl var tillbaka så öste det ned, men sådant är livet. Man kan inte alltid ha bra väder.

02.11.2011

Denna morgon har tagit snabba vändningar både till höger och vänster. Det började med att jag försov mig eftersom att mitt larm inte gick (dumma telefon) och med att pojken var väldigt grinig efter ytterligare en sen kväll. Jag sa åt honom på skarpen när han var otrevlig och iväg kom vi till slut. På vägen till skolan så ändrades hela dynamiken och han var ett litet charmtroll igen, vilket gjorde promenaden till skolan oerhört mycket lättare! När jag kom tillbaka så städade jag upp i köket och tog tag i badrummet och toaletten, för att nu ha en liten "chatta med Maja"-paus. Så småningom ska jag dra mig ner och vika tvätt innan jag börjar laga lunch till mig själv. Dagen består av lite småbestyr men i övrigt kommer det nog bli en ganska lugn och skön dag. Eventuellt en kväll hos Daniel också, om allt går min väg.

01.11.2011

Jag kan inte förstå att det redan är November! Om exakt en månad så får jag sova i min egna säng i mitt egna rum och kliva upp på morgonen i bara pyjamas och äta frukost. Det är sådant jag saknar, och att ha möjligheten att ta en dusch innan frukost. Sådana små saker som man annars tar för givet! Jag saknar jul, kyla och snö - jag är trött på att svettas så fort jag klär på mig för att gå ut och på att frysa så fort jag är inomhus igen. Jag saknar att ha rosiga kinder av kyla, svettiga händer av vantarna och en iskall näsa. Det är verkligen saker som jag aldrig trodde att jag skulle sakna!
Men å andra sidan så kanske jag ska vara glad att det är närmare 15+ och sol i November. Jag har haft en ganska bra och effektiv dag, trots att varenda kroppsdel värker! Jag började med att väcka pojken, åt frukost med honom, såg till så att han klädde på sig, borstade sina tänder och kammade sitt hår. Sedan gick jag med honom till skolan och trots att han var stretig och relativt frustrerande, så gick det ganska bra. Jag tog sedan hand om tvätten, gjorde köttbullar (som jag ska rulla och steka till middagen), städade och håller nu på att sorterar mitt rum. Efter att jag har tagit en liten tupplur så ska jag gå till affären och handla flingor och pasta; jag var ju ändå där igår och handlade. I eftermiddag måste jag plugga, laga middag och göra de vanliga sysslorna.

RSS 2.0