31.10.2011

Jag hade förväntat mig en stretig och jobbig morgon men pojken var så otroligt duktig denna morgon så att det var som en dans på rosor! Han klädde på sig, borstade håret och tänderna och tvättade ansiktet på nolltid så fort jag bad honom. Vi var ute ur huset vid 07.45 och jag lämnade skolan vid 08.15, så han var framme i väldigt god tid! På vägen till skolan så var han pratglad och bar sin kickbike upp för trapporna helt själv. Det är sådana här morgnar som gör mig riktigt glad! När jag kom tillbaka så städade jag upp lite efter frukosten och vek tvätt, innan jag satte mig och pluggade. Allting gick både snabbt och smärtfritt, så jag har ett riktigt bra flyt idag. Jag ska också passa på att ta en dusch, fixa lunch, gå och handla och städa mitt rum innan jag måste gå och hämta pojken igen. Jag ser fram emot en bra allhelgona helt enkelt! Kanske denna vecka inte blir så jobbig som jag hade trott.

30.10.2011

Jag är fullkomligt slutkörd. Jag tror aldrig jag varit såhär trött i hela mitt liv (okej, det har jag nog men för tillfället känns det då inte så)! Hela min kropp värker och jag har svårt att hålla ögonen öppna trots att klockan bara är strax efter sju. Visst kan man skylla på det faktum att det har blivit vintertid men jag vill verkligen bara sova och sova och sova! Efter att jag har städat upp lite i mitt rum, lagt fram kläder för morgondagen och gjort mig i ordning för sängen så förväntar jag mig en god natts sömn. Följande vecka är mer stressig än vanligt, så jag behöver vara ordentligt utvilad helt enkelt, speciellt då jag inte är någon vidare morgon människa innan solen stigit upp. Men jag har en underbar helg att se fram emot, så förhoppningsvis håller det humöret uppe under veckan. 
För att inte tala om den bra helgen jag just hade! Igårkväll så gick Daniel och jag ut på middag med Kerri och Ryan, som är ett jättetrevligt par (Ryan är en av Daniels bästa vänner) som vi varit ute med en gång innan. Kerri jobbar som förskolelärare, så vi har mycket att prata om! Vi gick till ett ställe som heter Café Grounded, där vi åt otroligt stora och goda pizzor. Dock klarade vi inte av att äta upp dem, så vi fick kartonger att lägga dem i för att ta hem dem. En god frukost imorse helt enkelt! Därefter bar det av till en okänd plats, ett äventyr som Daniel hade planerat för oss två och vägrade berätta vad det var. Vi åkte till Westonbirt Arbetorum, som är en stor och härlig park fylld av träd som dem ville bevara. Höstfärgerna var otroliga och vi hade en jättetrevlig promenad genom parken! Därefter köpte vi McDonalds mat i brist på fantasi och åkte tillbaka till Daniels för att se på film. Det slutade med att vi båda somnade framför Family Guy och sedan skjutsade han mig tillbaka vid 17-tiden för att jag skulle ha en Sunday Roast Dinner med Mamman, pojken och hans mormor.


29.10.2011

En mysig och regnig dag spenderades på ett café med Emilia eftersom att utbudet på butiken var väldigt glest och tråkigt. Mycket "det här blir vi inte av med"-grejer som jag då inte tänkte betala £20 för. Vi satt på caféet i säkert 3 timmar och pratade skit med varsin Chai latte och sedan varsin ciabatta, det var helt underbart. Så skönt att kunna ha tjejsnack på ett språk som bara vi förstod, det fanns ingenting att skämmas över och vi kunde vara fullständigt öppna. När vi sedan var tvungna att säga hej då, eftersom att hon åker hem på Torsdag så kändes det väldigt tungt och trist. Emilia, om du läser detta - jag vill då inte att du åker! Jag kommer definitivt att sakna henne. Men här ska inte misströstas, för ikväll blir det middag med Daniel, Kerri och Ryan!

28.10.2011

Åh underbara dag! Mina planer för dagen ändrades så smått såsom dagen fortlöpte men här sitter jag med ett strålande humör, så det var nog för det bättre ändå. Jag påbörjade min dag med en lunch med Daniel, vi hamnade på ett 'all you can eat' Italienskt ställe som var.. helt okej. Inget märkvärdigt och tänker då inte gå dit igen! Därefter så strosade jag runt på egen hand en stund innan jag besökte optikern. Hos optikern fick jag vänta länge och väl innan jag fick komma in men jag hade gott om tid. Optikern var extra uppmärksam på att jag hade för svaga muskler i ögonen som jag måste träna varje kväll, ca 5-10 minuter, genom att fokusera på en penna som jag långsamt för närmare. Jag ska helt enkelt öva upp min förmåga att kolla i kors och hålla fokus på ett objekt på samma gång, utan att se dubbelt!
Efter besöket hos optikern så mötte jag upp med Emilia, vi gick på marknad och strosade runt i det underbara höstvädret innan vi drog en runda på Primark (nästan obligatoriskt) för att köpa strumpbyxor. Jag köpte 11 par strumpbyxor och eye make up remover för sammanlagt £10. Därefter så bestämde vi oss för en tidig middag, som vi åt på en Italiensk restaurang som var lite overpriced för att vara här i England men det var gott. Eftersom att James hade ställt in vår filmkväll, så hade jag verkligen inte bråttom. Vi köpte biljetter till att se filmen "The Help" och allt jag kan säga är: när den kommer till Sverige, SE DEN. Den är helt fantastisk! Jag grät, skrattade och grät av glädje - den filmen lämnade verkligen ingen oberörd.

28.10.2011

Glada nyheter för.. well, mig! Jag har kommit på vilka universitet jag tänker söka till (Bath Spa, Gloucestershire, Plymouth och Bournemouth) och mitt första utkast av mitt Personal Statement är klart. Jag får bara skriva ett Personal Statement visade det sig, så nu gäller det anpassa det jag redan har - vilket inte borde vara allt för svårt. Hoppas jag?! Idag är det en härlig och solig Fredag och jag har en massa saker planerat! Först ska jag träffa Daniel för att äta lunch ihop, sedan ska jag till optikern och därefter ska jag träffa Emilia. Emilia och jag ska gå på bio och sedan äta middag ihop, som ett sista farväl (hon flyttar hem på torsdag). Det är lite synd men det finns inte mycket man kan göra åt saken! Därefter ska jag hem till min vän James och se "V for Vendetta", som är en av mina favoritfilmer. Det blir en bra dag helt enkelt! Skönt avslut på half-term.

27.10.2011

Jag valde att börja denna dag på ett bra sätt, jämfört med gårdagen, för att peppa mig själv. När jag vaknade så öste regnet ned på takfönstrena men jag och hade det mysigt under täcket, så jag kunde inte klaga. Jag började sedan min dag med en härlig dusch med mitt banan schampo & balsam, äpple tvål och hallon body scrub. När jag kom ut så luktade jag som en frukt & bär-cocktail! Jag klädde på mig och åt en ordentlig frukost i form av flingor med sojamjölk och två mackor. Jag städade, hängde tvätt och satte mig sedan för att skriva på mitt Personal Statement. Jag har bestämt mig för att söka både Psykologi och Lärare här i England, så jag måste få klart två Personal Statement på en relativt kort tid så det gäller att satsa ordentligt nu. Plus att jag har en stor tenta nästa vecka, så jag måste börja plugga inför det också. Men ikväll så träffar jag Daniel igen och vi ska ha en mystorsdag, det blir bra tror jag.

26.10.2011

Om lite mer än en månad så dimper jag och Daniel ned på Svensk mark och jag är redan nu så otroligt exalterad! Jag är så glad att han bestämde sig för att åka med mig hem eftersom att det finns så mycket som jag vill visa honom. Redan nu har jag börjat klura på vad vi ska hitta på under dem fyra (eller tre och en halv) dagarna vi är där! Självfallet vill jag visa honom Sollentuna, men jag tänker också ta honom till Stockholm; Gamla Stan, Slussen, Djurgården och ett besök på Skansen. Vi ska ha en middag med mina vänner, beställa pizza från min favoritrestaurang och gå ut på en Svensk krogrunda. Innan vi åker hem så tänkte jag ta med honom på en fika hos min farmor och farfar som är en härlig söndagstradition. Kanske resten av min släkt dyker upp likaså.

25.10.2011

Idag är däremot en otroligt seg och tråkig dag. Ute så är det grått och regnigt, jag är trött och omotiverad. Jag tog mig nästan igenom hela kapitlet av "Psychological Disorders" (väldigt intressant) innan jag gav upp och därefter återgick jag aldrig till att plugga. Jag är frusen, trött och har mensvärk - det är väldigt svårt att finna motivationen under en dag som denna. Kvällens plan är att laga middag, prata med mamman om att få betalt på torsdag istället för fredag och sedan krypa upp i sängen med min laptop. Titta lite på tv-serier jag tycker om och så prata på skype med min bästa vän Maja.

25.10.2011

Igår hade jag en fantastiskt härlig dag! Jag påbörjade dagen med en välbehövd sovmorgon eftersom att pojken är hos sin farmor nu under half-term (dvs höstlov), för att sedan äta lite frukost och ta tag i städningen. Vid halv 12 så promenerade jag iväg till doktorn för att ta blodprov, det gick både smärtfritt och snabbt - så jag var mycket nöjd! Dock så blev jag frågad om huruvida jag rökte och om jag drack och i så fall hur mycket. Jag svarade att jag röker inte och har aldrig gjort det. Sedan svarade jag att jag dricker ca 3-5 flaskor cider i månaden men oftast bara under ett och samma tillfälle. Hon blev högst förvånad och tyckte att jag drack väldigt mycket! Med tanke på att jag bor i ett land där det känns som att varannan människa spenderar sina dagar på puben, så blev jag lite konfunderad. Dessutom så förstod jag inte alls vad mina alkoholvanor hade med mitt blodprov att göra, eftersom att de skulle kolla eventuell glutenintolerans.
Efter doktorsbesöket så hoppade jag på en buss in till Cabot Circus för att träffa Emilia! Vi spenderade dagen med att shoppa, äta lunch, fika och prata en hela massa om våra liv här i England och vad vi saknar hemifrån. Det slutade med att jag köpte Banan Schampo, Banan Balsam, Äpple Tvål och Hallon Body Scrub från The Body Shop (allt ihop för endast £11), jag köpte ett diadem, en ring, vantar, bomullsrondeller och en kappa från Primark (allt ihop för £34) men också julklappar till min syster, mamma och pappa. Dock tänker jag inte avslöja vad det är eller vad dem kostade! Jag bokade även en tid hos en optiker, eftersom att Boots gav mig £10 rabatt på en undersökning som kostar £20 och jag tänker köpa ett par nya glasögon.
Vid 17-tiden så satte jag mig på bussen till Daniel, eftersom att jag hade en ledig eftermiddag/kväll, och när jag kom av så öste det ned och blåste som bara den. Jag ramlade även i trappan på bussen (jag satt på 'övervåningen') och min Primark påse gick sönder när jag var på väg upp till hans hus. Så jag var inte så himla glad när Daniel mötte upp mig halvvägs! Dock så bokade vi hotell i Gatwick inför vår stundande resa hem till Sollentuna, eftersom att vi flyger på morgonen från London. Sedan så tände vi ljus och hade måndagsmys resten av kvällen - vi låg på hans säng i ca 3 timmar och pratade och kramades. Det var en helt underbar kväll!

23.10.2011

Haft en otroligt skön helg, som jag just delade med mig av till mina kära föräldrar när dem ringde veckans samtal. Det har blivit en fin tradition att de ringer en kväll i veckan och vi allmänt delar med oss av vad som pågår i våra liv. Det är svårt att vara ifrån dem men samtidigt så känns det som om jag har gjort rätt val och jag längtar inte tillbaka! Det betyder dock inte att jag inte saknar vänner och familj men jag ser till att hålla kontakten så gott jag kan och försöker få det att glida på ändå. Men tillbaka till vad jag har gjort i helgen!
Fredag: Jag fick skjuts in till stan för att äta lunch med en Tysk Au Pair som heter Hannah och vi hamnade på ett ställe som hette "Frankie & Benny's", där jag tog en trerätters lunch inkl dryck (det var ju ändå Fredag) för ca 10 pund. Efter lunchen så bestämde vi oss för att kolla i affärer om än det mest resulterade i att vi hånade det Brittiska modet, fast det var också väldigt roligt. När Hannah var tvungen att åka tillbaka, så åkte jag till IKEA för att köpa glögg. Väl där så hittade jag Citron och Fläder Snaps som jag bestämde mig för istället och när jag skulle betala så visade det sig att kassörskan var Svensk! Hon såg nämligen på mitt ID att jag var Svensk, så hon började prata svenska med mig istället - det gjorde mig lite förvånad men det var trevligt. Jag gick sedan tillbaka "hem" och började göra i ordning middagen (Kyckling i gräddfil med soja och ris), för att sedan åka iväg på scoutmöte. Det blev Lego-spelande - jag visste inte ens att det fanns Lego spel, och sedan ett besök till den lokala puben. Det var trevligt om än svårt att komma in i gruppen fast dem var öppna gentemot mig och jag vill gå så ofta jag kan! 
Lördag: Daniel hämtade mig vid 11.30 och så åkte vi till en del som heter Kingswood, vilket i det stora hela är en mysig gata med en hel massa "charity shops" och andra affärer/restauranger/etc. Där köpte vi två filmer (£3 styck), nämligen 'The Green Mile' och 'How to lose friends & alienate people', båda var bra filmer men den förstnämnda var verkligen sevärd. När jag skulle betala för filmerna, så blev jag ombedd att visa ID eftersom att 'The Green Mile' hade 18-års gräns, vilket jag fann lite väl löjligt men jag gjorde som jag blivit ombedd ändå. Senare den dagen så åkte vi till en liten stad som heter Keynsham, som ligger mellan Bristol och Bath, och tittade lite. En charmig liten stad och vädret var underbart! På vägen tillbaka stannade vi för att köpa lite cider och chips för vår filmkväll men den kassören bad inte om ID. Lite knasigt! Vi åkte också och köpte Thai-mat från det vanliga ställe som vi mumsade i oss medan vi såg "Strictly come dancing" (dvs "Let's Dance") med Daniels föräldrar. Därefter blev det en mysig filmkväll framför 'The Green Mile'.
Söndag: Vid 11-tiden så kom Daniels moster med familj över och vid 13-tiden så dök hans andra moster m. familj (och barnbarn) upp, så vi spenderade några timmar med att umgås med dem. Måste säga att han har en riktigt trevlig familj, så det var bara roligt. Sedan åkte vi till Wetherspoons i Hanham och åt lunch/middag, som vanligt tog jag en Caesar sallad! Sedan såg vi "How to lose friends & alienate people", jag tittade inte så noga men den verkade bra och rolig. Efter det så myste vi framför 'Come dine with me', som fortfarande är mitt favorit tv-program på Brittisk tv! Jag blev sedan avsläppt här och har sedan dess städat lite och pratat med mina föräldrar.

21.10.2011

Idag känner jag mig sådär mysigt seg. Jag fryser inte, utan halvligger bara i sängen med min laptop och njuter av att det är Fredag. Idag ska jag träffa en Au Pair som heter Hannah och vi ska äta lunch ihop, något som jag verkligen ser fram emot. Vad som är ännu bättre är att mamman erbjöd sig att skjutsa mig in till stan så att jag slipper betala 4 pund för en Day Rider på bussen! Eftersom att det i princip är helg för min del nu (pojken åker till sin farmor idag) så tänker jag belöna mig själv med en pluggfri dag. Efter lunchen så ska jag åka, eller rättare sagt - ta bussen hem och sedan gå, till IKEA och köpa glögg. Jag ska nämligen på scoutmöte ikväll och det är "Drinks of the world/Lego night", så jag ska ta med mig den exotiska drycken glögg. Som förhoppningsvis finns att köpa på IKEA!

20.10.2011

Efter att ha kämpat mig igenom ett kapitel i psykologiboken (som jag nu inte ens kommer ihåg vad det handlade om), så satt jag mest och myste i min säng. Njöt lite av att jag för en gångs skull inte var frusen! Efter att pojken och hans pappa kom hit så var jag tvungen att pallra mig iväg till mitt doktorsbesök. Det gick förvånansvärt bra och alla var väldigt trevliga och hjälpsamma. Tydligen har jag en lätt urinvägsinfektion och problemen jag har haft med magen kan antingen bero på IBS (Irritated Bowel Syndrome) eller att jag inte tål gluten. Jag fick en tid för att ta blodprov, för att kunna utesluta eventuell gluten intolerans och sedan ska jag träffa doktorn igen om ca 1.5 vecka. Då ska vi prata om hur vi ska följa upp med vilka resultat som än har kommit fram till dess. På vägen tillbaka från doktorn så ringde jag mamma och berättade om allt som hade hänt för att hålla henne uppdaterad om mitt välmående.

20.10.2011

Efter en mysig kväll med Daniel så vaknade jag utvilad och glad. Igårkväll så mådde pojken dock inte så bra, så det fanns en risk att jag inte skulle kunna träffa tjejerna (Erika och Emilia) idag. Imorse mådde han bra och jag meddelade dem att jag kunde träffas! Dock så ringde mamman alldeles nyss och berättade at han inte mår så bra men han är i skolan ändå. Det innebär att jag måste stanna här utifall att skolan skulle ringa, så jag var tvungen att berätta för tjejerna att jag inte kan träffas. Idag måste jag helt enkelt sitta inne hela dagen med min psykologibok och ta tag i tråkigheter istället för att umgås med två svenskor. Det känns ganska torftigt men sådant är livet!

19.10.2011

Kroppen värker fortfarande men idag är jag bara glad. Jag slapp morgonrundan till skolan och då det börjar bli riktigt grått, vått och kallt här så gjorde det mig ganska glad. Jag är nämligen ingen morgonperson innan solen har stigit upp och det tar ett tag innan den syns till! Efter morgonens bestyr så gick jag och la mig igen, eftersom att jag satt barnvakt till ganska sent igår. Jag måste erkänna att jag fortfarande inte har öppnat psykologiboken denna vecka men däremot skrev jag mitt tredje stycke på mitt Personal Statement! Jag var mer på ett skriv-humör än på ett läs-humör idag, så då passade jag på att använda den energin för att skriva. Jag sitter nu och klurar på hur jag ska påbörja mitt fjärde stycke och det står lite still, jag har svårt att koppla ihop slutet av det ena stycket med början av nästa stycke. Men det är inte bråttom, för jag har inga andra bestyr förrän vid halv fyra då jag ska hämta pojken i skolan och sedan börja laga middag.

18.10.2011

Att en dag som började så dåligt kunde bli så trevlig! Vid 12 så träffade jag en annan Svensk Au Pair som heter Erika och vi åt lunch på en restaurang som hette Giraffe. Vi delade på en meze som egentligen inte var stor nog för två (även om det stod 'great for sharing') men den var väldigt god! Efter lunchen, som inte gjorde någon av oss speciellt mätta, så fikade vi på ett mysigt café - det blev cheesecake och milkshake för oss båda. Vi var minst sagt mätta efter den efterrätten! På väg tillbaka så hittade vi en charmig retro godisaffär som vi strosade runt i och så blev det ett besök på H&M. Eftersom att det var rea så var det svårt att undvika att handla, Erika hittade två tröjor och jag köpte två klänningar och en pyjamas.
Men dagens höjdpunkt var nog ändå det som hände redan innan vi hann till restaurangen! Vi blev nämligen tillfrågade om vi kunde vara med på lite magitrick, framför en massa videokameror, och vi tackade ja efter lite övertalning från den trevliga kvinnan. Först så var det korttrick som var mycket stiligt gjort och sedan blev jag tillfrågad att sätta eld på en bit papper i mannens handflata. Det blev en liten 'explosion' och ned i hans hand föll en datormus. Det visade sig att det var för Microsofts lansering av en ny serie datormusar! Vi blev sedan fotograferade och ombedda att signera ett kontrakt, utifall de skulle använda vårt material. Så vem vet? Snart kanske Erika och jag är kändisar på riktigt!

18.10.2011

Skitmorgon. Idag har jag haft en dålig morgon. Jag vaknade, otroligt trött, med värkande ögon och ont i hela kroppen. Mina smalben, mina höfter och min rumpa är fullständigt slutkörd efter gårdagens ofrivilliga motion. Efter att jag slog i skenbenet i diskmaskinen (vilket gjorde helvetiskt ont), så insåg jag att ett Dr Who kort hade hamnat i tvättmaskinen och när man väl startat den så går den inte att öppna. Efter jag var klar med morgonens sysslor så gick jag bara och la mig igen, det kändes totalt "ovärt" att vara vaken en morgon som denna. Idag ska jag dock träffa Erika för lunch, så förhoppningsvis blir dagen någorlunda bra till slut. Ikväll ska jag sitta barnvakt också, men det är först efter läggdags för pojken, så det handlar mest om att vara vaken och lyhörd.

13.10.2011

Idag har varit en bra dag! Det är så många små saker som har gjort denna dag, som startade dåligt utan någon sömn alls, till en riktigt bra dag. Här följer en liten lista på vad som gjort denna dag så bra:

- Jag fick sova ikapp på morgonkvisten och vakna utvilad igen
- Jag läste klart kapitlet i psykologi och är nu ikapp med kursen
- Jag har bokat in en fika med en Svensk Au Pair på Tisdag
- Jag har bokat in en lunch med en Tysk Au Pair på Fredag
- Jag har fått kontakt med en Italiensk Au Pair som jag ska träffa nästa vecka
- Idag så sken solen och det var till och med ganska varmt
- Att jag ska få träffa Daniel ikväll och han har äntligen fått sin present
- Jag mailade idag en kör som jag skulle vilja gå med i
- Sist men inte minst, jag blev godkänd på min andra tenta

Alla dem små sakerna har gjort min dag till en riktigt härlig dag. Idag är jag glad.

13.10.2011

Igår var en dag fylld av tårar som jag helst bara vill glömma bort. Idag är en ny dag och ett steg närmare helgen. En helg som består av en kväll med Daniel, en shoppingrunda med James och ett biobesök med Daniel (vi ska se Crazy, Stupid, Love). Hitills idag har jag inte gjort någonting speciellt alls, jag har gjort dem vanliga morgonsysslorna, pluggat lite men framför allt sovit. Jag brukar inte ta en tupplur under dagen men katten höll mig vaken från ca 02.30 till 06.10 imorse eftersom att hon är van vid att vara ute under natten men i natt var hon i mitt rum. Hon krafsade på spegeln, hoppade i min säng, lekte med mina fingrar när jag sov och så vidare. Jag sov helt enkelt inte speciellt mycket!

12.10.2011

Exakt fyra månader kvar till jag blir 20 år gammal. Jag ser verkligen fram emot det! Det är sådant som jag får försöka peppa mig själv med när vädret är grått, kallt och vått. Brittiska hus är dåligt isolerade likaså, så jag fryser alltid inomhus numera. Otroligt frustrerande eftersom att det är svårt att koncentrera sig och svårt att slappna av. Idag har jag lite mer tvätt att sköta, ett kapitel att läsa och en middag att laga. Det blir en väldigt lugn dag men det känns rätt, för jag har varit lite 'under the weather' sedan i Lördags då jag vaknade tidigt med väldigt ont i magen. Utöver att jag känner mig trött och frusen idag, så mår jag bra!

11.10.2011

Igår när jag skulle hämta pojken i skolan så hade vi en liten olyckshändelse på vägen hem, i form av en nummer två i byxan. Jag lugnande ned honom och försökte få honom att förstå att det inte var någon fara medan jag ringde hans mamma (hon var som tur var hemma just då). Idag är han "hemma sjuk" eftersom att skolan vill att barnen som har problem med magen ska vara hemma i två dagar. Han klagade även på magont imorse, så hemma är han. Alldeles nyss så kom han upp och ville spela Dr Who med mig - väldigt härligt att han trivs så bra i mitt sällskap. 
På tal om att trivas bra i varandras sällskap så satt jag och mamman och pratade om allt mellan himmel och jord i närmare 1.5 timme igårkväll när pojken var på scouterna. Det är så himla kul att vi kommer så bra överens, det får mig verkligen att trivas här. Dem verkar också uppskatta att ha mig här, vilket mamman indikerade igår när hon sa till pojken att dem gillar mig och att jag är bra.

10.10.2011

En grå, regning, blåsig och kall dag som denna motiverar verkligen ingen alls. Jag sitter i matsalen och ser på Samantha Who medan jag försöker att motivera mig själv till att plugga lite igen. I bakgrunden är tvättmaskinen igång och utanför så blåser staketet nästan ned. Efter jag har stoppat i mig lite lunch så måste jag pallra mig iväg till Morrisson's för att fylla på mitt kontantkort och förhoppningsvis hinner jag plugga lite innan jag ska hämta pojken i skolan. Jag tänkte att han och jag kanske kunde spela Monopol i eftermiddag, istället för att sitta klistrade framför (enligt mig) tråkig barn-tv. 
Igårkväll passade jag på att fortsätta ha en avslappnad dag genom att lägga en choklad ansiktsmask och färga mitt hår. Jag valde att gå för en lite värmare honungsfärg nu när hösten är här och det blev riktigt fint. Att jag skulle färga mitt hår var en sådan sak som jag tänkt ta tag i under en längre tid och igår fick jag det gjort. Andra sådana saker är att registrera mig hos en doktor, finns en mottagning här i närheten, köpa en varm pyjamas, köpa tågbiljetter för att besöka de två sista universiteten (Birmingham och Gloucestershire), etcetera. Jag behöver organisera min ekonomi, kommande inköp och dylikt, vilket jag kommer att göra genom att börja med att köpa ett block!

09.10.2011

Efter en mysig och skön helg av att göra ingenting alls så är jag tillbaka hos familjen igen. I fredags så träffade jag Daniel för att lunch med honom, vi tänkte äta Asiatiskt men vi hamnade på Subway eftersom att den Asiatiska restaurangen hade stängt. Sedan shoppade jag lite på egen hand, innan jag träffade min vän James och vi tog en trevlig fika ihop innan James åkte till scouterna och jag hem till Daniel. Daniel och jag gjorde egentligen ingenting speciellt i helgen, vi fortsatte att jobba på hans rum genom att sätta ihop hans garderob (från IKEA såklart), flyttade in en bokhylla i hans rum, köpte en sopkorg och en tvättkorg. Sedan så åt vi Thai Takeaway från ett ställe jag såg när jag satt på bussen på väg hem till honom, det var riktigt gott! Vi såg filmen "40 year old virgin" eftersom att 1) den kostade bara 3 pund och 2) ingen av oss hade sett den, fast det visade sig sedan att jag hade sett den. Idag var vi också på IKEA (för att köpa tvättkorg), så då passade vi på att äta köttbullar - kändes precis som att vara tillbaka hemma i Sverige. Det var en väldigt lugn men mysig kväll och efter all flytt-stress vi båda gått igenom så var det skönt att ha lite kvalitetstid ihop. Jag tror även vi båda behövde en lugn helg för att kunna varva ned.

Det är okej att känna hopp - Ung Cancer


06.10.2011

Jag vet att jag borde plugga. Det vore så lätt, ett enda kapitel och veckans skolarbete är över. Jag kan dock inte förmå mig att ens nästan vilja öppna boken idag. Jag sitter uppflugen på en hög pall i köket och spelar wordfeud istället. Jag är frusen, stel och vill bara mysa i min säng. Däremot så vet jag att jag måste pallra mig till Morrisons (mataffären) för att handla ingredienser till middagen. Det verkar inte lika jobbigt som att plugga eftersom att solen skiner idag. Till skillnd från igår, då det öste ned hela dagen och som mest när jag skulle gå för att hämta pojken i skolan. Idag hämtar pappan honom i skolan dock och jag är ansvarig för middagen och lite barnpassning eftersom att mamman kommer tillbaka först vid 19. Sedan vill jag krypa upp i sängen med Marian Keyes "Rachel's Holiday" och bara mysa.

05.10.2011

Regn, gråa moln och kyla. Jag är frusen, kall och omotiverad men trots det så har jag nästan tagit mig igenom dagens kapitel i psykologi. Idag är helt enkelt en dag som alla andra dagar med de vanliga vardagssysslorna och plugg. Jag försöker motivera mig själv med att det snart är fredag men höstvädret drar definitivt ned på humöret! Jag blir väldigt rastlös av att bara sitta hemma och läsa om olika teorier inom psykologin till höger och vänster men å andra sidan gör vädret mig inte speciellt sugen på att gå ut heller. Jag har helt enkelt en ganska medioker dag idag men sådant är livet. Jag får försöka ta och rycka upp mig lite så att jag kan bli klar med kapitlet snart, det är bara 10 sidor kvar!

04.10.2011

Seg seg seg dag. Jag har försökt få plugg gjort och det har gått otroligt långsamt! Jag läser några sidor och det går in utmärkt, men sedan stänger hjärnan bara av. Det går inte att förstå vad som står på sidan trots att det inte alls är komplicerat och ingenting fastnar. Så nu tar jag min andra paus, trots att jag bara tagit mig igenom ca 20 sidor utav 50. Jag har tittat på nya glasögon då dem jag har nu använder jag knappt eftersom att dem glider ned på näsan hela tiden och gör ont bakom öronen. Trots att jag skruvar bågarna så fortsätter dem vara vingliga, så jag har bestämt mig för att hitta ett par nya bågar istället. Ja, allt är tillåtet när man skjuter upp skolarbete! Som tur är så har jag mycket tid på mig att ta mig igenom kapitlet eftersom att mamman ska laga mat och eftersom att det är tisdag så hämtar pojkens pappa honom och leker med honom till det är middag.
Ikväll hämtar Daniel mig vid 7-tiden och så ska vi bara umgås hemma hos honom. Planen var att vi skulle fira kanelbullens dag men jag har inte lyckats hitta några kanelbullar alls, så den planen gick i stöpet. Dem var till och med slutsålda på IKEA här i Bristol, vilket gjorde mig lite besviken eftersom att det är sådana härliga traditioner jag vill hålla kvar vid liv även om jag inte bor i Sverige. Men sådant är livet! Om jag bor kvar när det är våffeldagen så ska jag definitivt äta våfflor åtminstone!

03.10.2011

Förra veckan så var jag lite (läs: jätte) emotionell och det gjorde en helt okej/ganska bra-vecka till en vecka som jag bara vill ignorera såhär i efterhand. Idag är en ny dag och jag har bestämt mig för att skriva ned allt jag är glad över, för att kunna se det ljusa i vardagen istället! En bra påminnelse till mig själv så jag kommer ihåg hur bra jag egentligen har det. Så här är saker som gör mitt liv extra bra:

- Att min familj är så otroligt underbara och älskvärda
- Att jag har en sådan fantastisk pojkvän som Daniel
- Att jag trivs bra med att jobba för och bo hos denna familj
- Att jag har möjligheten att studera ett ämne som jag älskar
- Att jag faktiskt fick mitt International Baccalaureate Diplom
- Att jag har mitt välmående i behåll och grymma framtidsmöjligheter
- Att jag har möjligheten att bo i Bristol och kan umgås med min vän James
- Att jag har grymt bra vänner/bekanta hemma i Sverige som är värda att sakna


Mitt liv är riktigt bra - precis som det är, ibland krävs det bara en liten lista över alla bra saker som finns i det.

01.10.2011

Det är Oktober och jag sitter på sängen och gör mig i ordning för dagens äventyr. Först och främst så ska jag åka med familjen till stan eftersom att pojken ville handla en present till sin mamma och mamman måste uträtta ett ärende. Efter vi har varit i stan så ska jag börja göra mig i ordning för kvällens bal! Daniel hämtar upp mig vid 17.30 och så ska jag byta om hemma hos honom eftersom att jag behöver hjälp med min klänning. Så det handlar om att få ordning på håret, hyn och allt smink innan dess helt enkelt! Jag ser fram emot kvällen även om jag inte kan dansa i överhuvudtaget. Menyn är vegetarisk soppa, bellied pork (dvs roast pork belly) och sedan cheesecake - jag ser mest fram emot efterrätten.

RSS 2.0